Πε. Μαρ 28th, 2024

Της… απλής αναλογικής στο δημοτικό συμβούλιο- Δήμαρχος δεν πέρασε τον προϋπολογισμό

Χαμός επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, το βράδυ της Τετάρτης, με την συνεδρίαση να κρατάει μέχρι αργά και τις δύο πλευρές, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, να εκτοξεύουν μεταξύ τους βέλη που έφτασαν στον βαθμό των καταγγελιών.

Τελικά η αντιπολίτευση, στηριζόμενη στην αρχή της απλής αναλογικής κατάφερε να περάσει την δική της πρόταση γα τον προϋπολογισμό, καθώς δεν ψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής με ψήφους 21 υπέρ και 25 κατά.

Αντίθετα, η εισήγηση της αντιπολίτευσης, των παρατάξεων δηλαδή του Αλεξόπουλου, του Παπαδημάτου, του Ρώρου, του Ψωμά, του Τζανάκου, του Νικολόπουλου και του Χρυσανθακόπουλου, πέρασε την δική της πρόταση με 25 ψήφους υπέρ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέβασε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στο facebook: «Χάβρα Ιουδαίων στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας! Απίστευτοι διάλογοι και προπηλακισμοί από χειροκροτητές της Δημοτικής αρχής στους Δημοτικούς συμβούλους! Πολύ χαμηλό επίπεδο για το κορυφαίο όργανο της τρίτης πόλης της χώρας!»

Όλα ξεκίνησαν από την πρόταση που κατέθεσαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δίνοντας μία εναλλακτική, επί του προϋπολογισμού, με 25 διαφορετικούς κωδικούς, πάνω στην πρόταση της δημοτικής αρχής.

Το βασικό επιχείρημα, με βάση τα όσα είπε και ο κ. Αλεξόπουλος, ήταν ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν είχε έναν αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεν ωθούσε την ανάπτυξη και τον εισροή ξένου χρήματος στην πόλη.

Ο Κώστας Πελετίδης, από την πλευρά του, απάντησε ότι η ουσία του όλου θέματος δεν έχει να κάνει με τους κωδικούς, αλλά με την υποβάθμιση που έχει δεχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από την πολιτεία, κάτι που η αντιπολίτευση δεν λαμβάνει υπόψη της.

Τελευταίος στην δευτερολογία του μίλησε ο Πέτρος Ψωμάς που έκανε έκκληση στην δημοτική αρχή να αποδεχθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης και να υπάρχει ένας ενωτικός χαρακτήρας στον προϋπολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη του Χρήστου Πατούχα ψήφισε υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής, ενώ αυτή τη φορά η παράταξη Κοινοτικόν του Θόδωρου Ντρίνια ψήφισε λευκό.