ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Δήμαρχος υπέβαλε μήνυση για απειλές κατά της ζωής του

Μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών κατά ομάδας κατοίκων του καταυλισμού στα Τσαΐρια για απειλές κατά της ζωής του κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Θερμαΐκού Γιώργος Τσαμασλής.

Ο κ. Τσαμασλής αναφέρει στο κείμενο της μήνυσης του δύο περιστατικά στις 30 Οκτωβρίου και στις 7 Νοεμβρίου, όταν ομάδα Ρομά είχε πάει στο γραφείο δημάρχου, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές κατά της ζωής του.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στη Voria.gr ο κ. Τσαμασλής, «δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα δύο περιστατικά αλλά υπάρχουν σχεδόν καθημερινά απειλές κατά της ζωής μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες ιστοσελίδες, γεγονός το οποίο ανέφερα στην αναφορά που κατατέθηκε σήμερα».

Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθεί ο άτυπος καταυλισμός Ρομά από τη περιοχή Τσαΐρια, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πολύπαθη περιοχή έχουν απομείνει περίπου 15 κατασκευές από τις περίπου 120 που υπήρχαν αρχικά στον οικισμό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή «τους έχουμε δώσει προθεσμία έως το τέλος του μήνα να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι». Όπως εξηγεί ο κ. Τσαμασλής, αυτή τη στιγμή στην περιοχή έχουν απομείνει γύρω στα 100 με 120 άτομα από τα περίπου 1.200 που ήταν πριν από μερικούς μήνες.

Τη Δευτέρα τα ασφαλιστικά μέτρα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σήμερα λήγει η παράταση που έλαβαν οι διαμένοντες στην περιοχή στο πλαίσιο της διοικητικής αποβολής που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Οι παραμένοντες στα Τσαΐρια οφείλουν από σήμερα να αποχωρήσουν, ωστόσο αυτό αναμένεται να τους επιβληθεί και επίσημα εάν και εφόσον τη Δευτέρα το δικαστήριο εγκρίνει τα ασφαλιστικά μέτρα και η αποχώρηση νομιμοποιηθεί ως μονόδρομος.

Στα σχέδια του δήμου Θερμαϊκού είναι ο καθαρισμός της περιοχής μετά την εκκκένωσή της από τους τόνους των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

Πέραν του δήμου Θερμαϊκού, όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, παρατηρήθηκε το φαινόμενο εξάπλωσης Ρομά και παράνομων παραπηγμάτων σε περιοχές του δήμου Θέρμης, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου.

Τελευταία άρθρα

Ανεμόμυλοι Αμοργού: Προσαρμοστική επανάχρηση και ενεργειακή μετάβαση

Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026

13 ώρες ago

Σέρρες: Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες την περίοδο του Πάσχα

Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

14 ώρες ago

Δέσμευση στήριξης Δούκα στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…

15 ώρες ago

Βόλος: Εγκαινιάστηκε η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…

15 ώρες ago

Νέα φωτιά στην χωματερή της Καλύμνου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…

16 ώρες ago

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.

16 ώρες ago