Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στην Κωνσταντινούπολη, στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προσκεκλημένοι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, βρέθηκαν την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μαζί με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπανό.

Ο κ. Παπαδόπουλος, παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, καθώς και την τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσωπώντας τον Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945.

Μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέθεσε “τράπεζα”, όπου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων του προσέφερε συμβολικά δώρα, μεταξύ των οποίων την “Μαρτυρική Μάνα” που αποτελεί σύμβολο της πόλης των Καλαβρύτων.

Ακολούθως σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος τόνισε τα εξής:

Εδώ στο κέντρο της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζήσαμε όσοι παραβρεθήκαμε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Αυτό του Καθαγιασμού των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, καθώς και της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η επίσκεψή μου αυτή, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα συμβολική για τα Καλάβρυτα και την ιστορία της περιοχής. Εύχομαι στους απανταχού καλαβρυτινούς, χρόνια πολλά, με υγεία και φώτιση.”

 

varthol eusev papado1