Τε. Απρ 24th, 2024

Επιστολή του Δημάρχου Χίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αιγοπρόβατα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

Μέχρι το τέλος της παρούσας εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στη Χίο κλιμάκιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προκειμένου να ελεγχθούν τα αιγοπρόβατα των κτηνοτρόφων της Χίου.

Ωστόσο, επειδή τα αιγοπρόβατα διανύουν τον 3ο-4ο μήνα εγκυμοσύνης, λόγω του στρες από το ποδοβολητό που θα προκληθεί, αφενός από τη διαδικασία του ελέγχου και αφετέρου λόγω της συγκέντρωσης των κοπαδιών που είναι διασκορπισμένα εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και των επιπλέον λόγων που γνωρίζετε πολύ καλά, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας, θα δημιουργηθούν αποβολές των ζώων.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων της Χίου -ακόμα μία φορά-  πέραν των άλλων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία επίσης διαπιστώσατε, ερχόμενος στη Χίο.

Η παράκλησή μου είναι, κ. Υπουργέ, να αναβληθεί ο εν λόγω έλεγχος και να μετατεθεί σε δύο μήνες, όπου θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα και θα έχουν εκλείψει όλα τα προβλήματα που σας εξέθεσα ανωτέρω, όπως μου μεταφέρθηκαν από τους κτηνοτρόφους.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων,

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

                                               

   Ο Δήμαρχος Χίου

 Σταμάτης Κάρμαντζης