Πα. Μαρ 29th, 2024

«Άμεση περάτωση του δρόμου Πάτρα – Πύργος» φώναξαν οι Ηλείοι στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, από Ηλείους πολίτες εξαιτίας της αναβολής της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος λόγω εμπλοκής της διαδικασίας.

Στην συγκέντρωση που είχε συμβολικό χαρακτήρα, ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, συμμετείχαν Ηλείοι που διαμένουν στην πρωτεύουσα αλλά και στελέχη πολιτικά και αυτοδιοικητικά του νομού. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηλείας  Διονυσία Αυγερινοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Διονύσης Καλαματιανός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού.

Αγανακτισμένοι φώναξαν δυνατά οι Ηλείοι, καθώς επί σειρά ετών νιώθουν αδικημένοι βιώνοντας την εγκατάλειψη για ένα έργο πνοής που θα σταματήσει να στερεί την ανθρώπινη ζωή. Είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την άμεση υλοποίηση του έργου και προανήγγειλαν συγκέντρωση στον Πύργο τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένος τόνισε ότι τα «ψέματα και οι υποσχέσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση , τελείωσαν. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και θα απαιτήσουμε με κάθε τρόπο , να κατασκευαστεί ο δρόμος άμεσα , για να σταματήσει να αιμορραγεί ο τόπος μας και να είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη του».

Ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, μίλησε στο e-ota.gr : «Πρέπει να σταματήσει ο κύκλος αίματος. Απαίτηση των Ηλείων πολιτών είναι η άμεση περάτωση του δρόμου Πάτρα – Πύργος. Δεν είναι απλά ένα αναπτυξιακό έργο, είναι ζήτημα Ζωής και Θανάτου, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους σ αυτό το δρόμο. Γι αυτό απαιτούμε η Ηλεία να ενταχθεί στο σύγχρονο δίκτυο Αυτοκινητοδρόμων. Είναι ο μοναδικός νομός που δεν έχει σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.»