ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Νέα αναγνώριση Μητσοτάκη στην επιμονή Χαρδαλιά για τον Τριπλό Κόμβο Σκαραμαγκά

Ιδιαίτερη αναφορά στον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπησή του, αναδεικνύοντας εκ νέου την καθοριστική συμβολή του στη δρομολόγηση του Τριπλού Κόμβου Σκαραμαγκά.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έργο κρίσιμη παρέμβαση για την ολοκλήρωση του συγκοινωνιακού δικτύου των περιφερειακών λεωφόρων και των ανισόπεδων κόμβων στη Δυτική Αττική. Όπως επισήμανε, η κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες και αναμένεται να προσφέρει σημαντική κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, ενισχύοντας παράλληλα τη δυναμική του λιμανιού του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου.

«Αξίζει ένα μπράβο στον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, για την επιμονή του να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι εθνικοί πόροι ώστε το έργο να γίνει πράξη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια αναγνώριση του ρόλου του Περιφερειάρχη μέσα σε λίγες ημέρες. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο Πρωθυπουργός είχε αποδώσει τη δρομολόγηση του έργου στην «υπομονή και την επιμονή» του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ανέδειξε συστηματικά τη σημασία του και εργάστηκε για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

Η αναφορά επιβεβαιώνει ότι η αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας. Για τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα μετάβασης από τις εξαγγελίες στις υπογεγραμμένες συμβάσεις και από την πολυετή εκκρεμότητα στην υλοποίηση.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

9 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

11 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

11 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

12 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

13 ώρες ago