ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας από τον Νίκο Χαρδαλιά για το Πάσχα

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε μήνυμα με επίκεντρο την ελπίδα, την πίστη και την ανάγκη για ενότητα σε μια περίοδο διεθνών προκλήσεων.

Όπως σημειώνει, «το Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι πάνω απ’ όλα ένα μήνυμα ζωής. Ένα μήνυμα ελπίδας, πίστης και αναγέννησης. Είναι το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως».

Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι, σε μια συγκυρία όπου οι εντάσεις και η αβεβαιότητα επηρεάζουν την καθημερινότητα των κοινωνιών, το μήνυμα της Ανάστασης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επισημαίνοντας πως «το φως δεν είναι δεδομένο – είναι επιλογή, ευθύνη και διαρκής προσπάθεια».

Παράλληλα, αναδεικνύει την ανάγκη διατήρησης των αξιών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας, καλώντας τους πολίτες να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον με εμπιστοσύνη και ανθρωπιά.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνει ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με σχέδιο και συνέπεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο δίκαιης και ανθεκτικής, «μιας Αττικής που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς καλεί τους πολίτες να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και να προχωρήσουν μπροστά με ενότητα και αυτοπεποίθηση, ευχόμενος «Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!».

Τελευταία άρθρα

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

1 ώρα ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

2 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

2 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

2 ώρες ago

Π. Φάληρο: Στον Μπάτη ο τελικός του Παγκοσμίου

Μια αξέχαστη εμπειρία υπόσχεται ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου.

2 ώρες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

O Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη,…

3 ώρες ago