ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας από τον Νίκο Χαρδαλιά για το Πάσχα

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε μήνυμα με επίκεντρο την ελπίδα, την πίστη και την ανάγκη για ενότητα σε μια περίοδο διεθνών προκλήσεων.

Όπως σημειώνει, «το Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι πάνω απ’ όλα ένα μήνυμα ζωής. Ένα μήνυμα ελπίδας, πίστης και αναγέννησης. Είναι το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως».

Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι, σε μια συγκυρία όπου οι εντάσεις και η αβεβαιότητα επηρεάζουν την καθημερινότητα των κοινωνιών, το μήνυμα της Ανάστασης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επισημαίνοντας πως «το φως δεν είναι δεδομένο – είναι επιλογή, ευθύνη και διαρκής προσπάθεια».

Παράλληλα, αναδεικνύει την ανάγκη διατήρησης των αξιών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας, καλώντας τους πολίτες να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον με εμπιστοσύνη και ανθρωπιά.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνει ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με σχέδιο και συνέπεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο δίκαιης και ανθεκτικής, «μιας Αττικής που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς καλεί τους πολίτες να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και να προχωρήσουν μπροστά με ενότητα και αυτοπεποίθηση, ευχόμενος «Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!».

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

9 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

9 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

9 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

10 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

10 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

10 ώρες ago