Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη αναβάθμισης της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στο τμήμα Ισθμός – Κόρινθος, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας τον σχεδιασμό για ασφαλέστερες και λειτουργικότερες μετακινήσεις στην Κορινθία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για μια σύγχρονη Πελοπόννησο», υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη παρέμβαση συνιστά ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το έργο αφορά άξονα μήκους 9,6 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων, βελτίωση σήμανσης και οδοφωτισμού, καθώς και κατασκευή απαραίτητων υδραυλικών έργων.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, στόχος είναι η δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών συνδέσεων των επιχειρήσεων με το βασικό οδικό δίκτυο, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Η παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια έργων που ήδη υλοποιούνται, όπως το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Ποσειδωνίας, στο πλαίσιο μιας συνολικής αναβάθμισης των υποδομών της Κορινθίας.