Γιώργος Χατζημάρκος: 85,8 εκατ. ευρώ για τη Δημόσια Υγεία στα νησιά
«Θέλω να ξέρω…». Με αυτή τη φράση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος συνοψίζει το αίτημα των πολιτών για διαφάνεια και μετρήσιμα αποτελέσματα, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του 2025 για τη Δημόσια Υγεία στα νησιά.
Όπως επισημαίνει, η Περιφέρεια υλοποιεί πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 85,8 εκατ. ευρώ, που –σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Υπουργό Άδωνις Γεωργιάδης και τη 2η ΥΠΕ– αναδιαμορφώνει τον υγειονομικό χάρτη του Νοτίου Αιγαίου.
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται:
- 40.000.000 ευρώ για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κω
- 13.500.000 ευρώ για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Δωδεκανήσου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
- 8.000.000 ευρώ για την επέκταση του Νοσοκομείου Νάξου
- 12.600.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείων Λέρου, Ρόδου, Σύρου και Καρπάθου
- 8.000.000 ευρώ για σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό
- 2.700.000 ευρώ για 18 νέα ασθενοφόρα και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ
- 1.000.000 ευρώ για ανάπτυξη Τηλεϊατρικής
Χρηματοδότηση 70 γιατρών μέσω οικονομικών κινήτρων από ίδιους πόρους της Περιφέρειας
«Η φροντίδα δεν είναι σύνθημα. Είναι ευθύνη», τονίζει ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας από την Κω και τη Ρόδο έως τη Νάξο, τη Σύρο, την Κάρπαθο και τη Λέρο, ώστε κανένας νησιώτης να μην αισθάνεται υγειονομικά απομονωμένος.





