ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αυτοψία στα έργα καθαρισμού ρεμάτων στη Δυτική Αττική από την Αντιπεριφερειάρχη Αθανασία Παπασπύρου

Σε αυτοψία στα έργα καθαρισμού ρεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Αθανασία Παπασπύρου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη θωράκισης της περιοχής μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας BYRON.

Οι εργασίες εκτελούνται σε κομβικά σημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων τα ρέματα της βιομηχανικής ζώνης, το ρέμα Αγίας Αικατερίνης και το ρέμα Σούρες στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και τα ρέματα Κουλουριώτικο Μονοπάτι και Γιώργης στον Δήμο Μεγαρέων.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την απομάκρυνση φερτών υλικών και εμποδίων που δυσχεραίνουν τη ροή των υδάτων, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργικότητα και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών. «Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων απομακρύνονται φερτά υλικά και εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή ροή των υδάτων της βροχής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής τονίζεται ότι: “Ο Περιφερειάρχης Αττικής  Νίκος Χαρδαλιάς έχει θέσει από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Για τον λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε έργα καθαρισμού, οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Σε στενή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι εργασίες καθαρισμού προγραμματίζονται και υλοποιούνται συστηματικά, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, υλοποιώντας έργα υποδομής και προληπτικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε φυσικούς κινδύνους, με συνέπεια, σχέδιο και υπευθυνότητα”.

Τελευταία άρθρα

Επεκτείνεται και ενισχύεται η αστική συγκοινωνία στη Ραφήνα

Την ικανοποίηση της δημοτικής Αρχής του δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, αλλά κυρίως των κατοίκων της που…

9 λεπτά ago

Σχολικά είδη για 150 παιδιά του Χαλανδρίου

Σχολικά είδη για 150 παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών συγκέντρωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χαλανδρίου,…

18 λεπτά ago

4.27 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών στους ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων & Πηνειού

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

14 ώρες ago

Χαλκίδα: Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών στα Αγάλματα

Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

15 ώρες ago

Η Βουλή στηρίζει το ακριτικό Καστελλόριζο

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…

15 ώρες ago

ΥΠΕΝ: 123 εκ. ευρώ για ορεινά αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλία & Φθιώτιδα

1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…

15 ώρες ago