Σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο ανεβάζει την πίεση ο Δήμος Περάματος μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στις δεξαμενές καυσίμων («Καζάνια»), ζητώντας με επίσημη επιστολή τη σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών εκτός κατοικημένης ζώνης.
Η επιστολή, με τίτλο «Πέραμα SOS», εστάλη προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά στις 23 Ιανουαρίου, ημέρα μαζικής κινητοποίησης πολιτών, με βασικό αίτημα την απομάκρυνση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ασφαλούς εξόδου διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Στο δεύτερο σκέλος υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αιφνίδια επίσκεψη στο Πέραμα και, μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο, έκανε αυτοψία στο σημείο όπου η οδός Γεωργίου Παπανδρέου συναντά την Ανδρέα Παπανδρέου, όπου θα κατασκευαστεί νέα διάβαση.
«Επιτόπια επίσκεψη στο σημείο που διεκδικούμε εδώ και 20 χρόνια. Να δημιουργηθεί επιτέλους έξοδος διαφυγής προς τη Λεωφόρο Σχιστού. Μετά την πυρκαγιά, η ανάγκη έγινε επιτακτική», δήλωσε ο κ. Λαγουδάκος, ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την άμεση ανταπόκριση.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Δίνουμε τη μάχη του αυτονόητου. Η τεχνική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι παρεμβάσεις με την απαραίτητη σηματοδότηση. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί».
Η Αντιπεριφερειάρχης Στρατηγικού Σχεδιασμού Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε ότι «με έργα ουσίας δίνουμε λύση σε ένα αίτημα που είχε αγνοηθεί για 20 χρόνια», επισημαίνοντας πως η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση θα προσφέρει επιπλέον έξοδο προς τη Λεωφόρο Σχιστού, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της πόλης.
Το MotorOne διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και με…
Ως απαράδεκτη μεθόδευση χαρακτηρίζει ο δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, την αφαίρεση των Υπηρεσιών Δόμησης από…
Τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών του γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Σερρών, με…
Το δίκτυο φωτεινής σηματοδότησης αναβαθμίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση τη οδικής…
Για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο, 6 Ιουνίου στον Πειραιά, η σκυταλοδρομία κολύμβησης «Βασίλης…
Την άρση των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή των ζωονόσων, δεδομένου ότι τα τελευταία στοιχεία,…