Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και οι καταναλωτές έχουν ήδη βγει σε αναζήτηση των πιο προσιτών τιμών για το σαρακοστιανό τραπέζι. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια των ιχθυοπωλών να κρατήσουν τις τιμές όσο γίνεται πιο προσιτές, το αποτέλεσμα είναι να παραμένει υψηλό το κόστος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος, ανέφερε στο Mega: «Ο κόσμος ξεκινά σιγά-σιγά την έρευνα αγοράς, συγκρίνει τιμές και ψάχνει την καλύτερη επιλογή, γιατί η οικονομική πίεση είναι εμφανής».
Ενδεικτικά, οι τιμές των θαλασσινών διαμορφώνονται ως εξής:
Οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί και δηλώνουν πως οι αγορές τους θα είναι μετρημένες, με βασικό κριτήριο την τιμή. «Ψάχνουμε εξονυχιστικά τις τιμές και όπου βρούμε καλύτερη προσφορά, επιλέγουμε», σχολίασε πελάτης.
Οι κλασικές γεύσεις, όπως βανίλια, αμύγδαλο και κακάο, διατηρούν την τιμή τους περίπου στα 11,80 ευρώ το κιλό, ενώ οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές, όπως με κουβερτούρα και κράνμπερι, φτάνουν τα 12,80 ευρώ.
Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με χαμόγελα, παιχνίδι και δημιουργία.
Το νέο σχολείο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΕΣ.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026, στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών, στις 19:00.
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρών στον αγιασμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
Ομόφωνο το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων.