ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει αύριο η προθεσμία – «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα

Λήγει αύριο, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για την νέα χρονιά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, φέτος δεν θα δοθεί καμία παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ισχύει το νέο σύστημα κλιμακωτών προστίμων που μειώνει την επιβάρυνση για όσους πληρώνουν εκπρόθεσμα τα τέλη μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ενώ έως πέρυσι τα τέλη διπλασιάζονταν από την πρώτη μέρα εκπρόθεσμης καταβολής τους, με το νέο σύστημα:

  • Εάν η καταβολή ολοκληρωθεί έως και την 31η Ιανουαρίου 2025, οι κάτοχοι υποχρεούνται να πληρώσουν επιπλέον 25% το ποσό των τελών κυκλοφορίας 2025.
  • Εάν η καταβολή ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2025, θα επιβαρυνθούν με 50% του ποσού.
  • Από την 1η Μαρτίου 2025, τα ποσά των τελών κυκλοφορίας θα διπλασιάζονται.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από φέτος παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης ψηφιακής ακινησίας για τα οχήματα. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το έτος 2025 και η δήλωση αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 για να ισχύσει.

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα για παραβάσεις ακινησίας

Εάν ένα όχημα κυκλοφορεί ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης του υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ, ενώ αφαιρείται και το δίπλωμα οδήγησης για διάστημα τριών ετών.

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

6 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

7 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

10 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

10 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

10 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

10 ώρες ago