ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λεχουρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Καλούμε τον κόσμο σε μποϊκοτάζ ενάντια στο κρέας

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στην αγορά κρέατος τη Δευτέρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Πρώτο Πλάνο» με τον Αλέξανδρο Κλώσσα, ο κ. Λεχουρίτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά, όπως είπε, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

«Η ακρίβεια παραμένει σε υψηλό επίπεδο και είναι γεγονός ότι κάθε μέρα παρά τις όποιες διαψεύσεις της κυβέρνησης για κοντρολάρισμα και μηδενικό πληθωρισμό τα πράγματα δεν είναι έτσι, είναι εντελώς αντίθετα», ανέφερε επίσης ο Γιώργος Λεχουρίτης.

Και συνέχισε «Τα εργαλεία τα έχει η κυβέρνηση αλλά δεν θέλει να «χτυπήσει» την ακρίβεια και την κερδοσκοπία. Με δήθεν αφορισμούς δεν παρεμβαίνεις στην αγορά. Στην Ελλάδα έχουμε ασύδοτη οικονομία, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Όταν περιμένεις να ελέγξει ένας ελεγκτικός μηχανισμός και δεν το κάνει που θα βρει αποκούμπι ο Έλληνας; Λένε «να προσέχεις», τι να προσέχω την ποιότητα; Εδώ εισάγονται προϊόντα από την Τουρκία από τη Ρουμανία τα οποία δεν ελέγχονται στους τελωνειακούς χώρους. Ξέρουμε αν τρώμε σωστή ντομάτα από την Τουρκία που αναμειγνύεται με την ελληνική και πωλείται ως ελληνική; Ξέρουμε τι εισάγουμε από Α ή Β περιοχές και αν ελέγχονται; Όλα αυτά εμείς ως καταναλωτές τα απαιτούμε και διεκδικούμε να ελέγχονται στους τελωνειακούς χώρους για να ξέρουμε τι καταναλώνουμε».

«Από Δευτέρα εμείς ως ΙΝΚΑ καλούμε τον κόσμο σε μποϊκοτάζ ενάντια στο κρέας δηλαδή στο μοσχαράκι, αρνάκι, κατσικάκι. Δεν μπορεί το αρνί στην Βαρβάκειο αγορά να έχει φτάσει 19,90, δεν μπορεί το μοσχαράκι να έχει ξεπεράσει τα 17,50-19€, δεν γίνεται άλλο! Εμείς δεν έχουμε απέναντί μας τους κτηνοτρόφους και την ελληνική κτηνοτροφία, εμείς απέναντί μας έχουμε την ακρίβεια», κατέληξε.

Τελευταία άρθρα

Δύο ειδικά VAN, άμεσες λύσεις για τα σχολεία της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων, με δύο ειδικά διαμορφωμένα VAN που πραγματοποιούν επείγουσες και μικρής κλίμακας παρεμβάσεις,…

11 ώρες ago

Με τον “Αριστοτέλη” ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις της ΕΛΑΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το σχέδιο "Αριστοτέλης" και η αποσύνδεση από τον συγκεντρωτισμό του κεντρικού κράτους

11 ώρες ago

Σέρρες: Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου

Σύσκεψη εργασίας υπό την Δήμαρχο Σερρών για το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-2ου Λυκείου Σερρών.

12 ώρες ago

Βριλήσσια: Αποκαταστάθηκε η ρευστότητα του Δήμου

Ικανοποιημένος ο Γιάννης Πισιμίσης από την πορεία των οικονομικών του Δήμου.

13 ώρες ago

Iωάννινα: Σε αναζήτηση πόρων για πιο ασφαλείς & λειτουργικούς δημόσιους χώρους

Νέα εικόνα σε πέντε κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών.

13 ώρες ago

Το πρωτοδικείο δικαίωσε γυναίκα που τραυματίστηκε σε πεζοδρόμιο

Ο Δήμος πληρώνει 15.000 ευρώ για τον τραυματισμό της.

13 ώρες ago