Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2025-2026. Οι γονείς, εν αναμονή της διαδικασίας, προετοιμάζονται για την υποβολή των αιτήσεών τους, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου.
Πέρυσι η διαδικασία διήρκεσε από Ιούλιο έως Αύγουστο, ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν εντός Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα καλύπτει το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2025 έως και 31 Ιουλίου 2026, διάρκεια που αντιστοιχεί στη μέγιστη ισχύ του voucher ανά ωφελούμενο.
Στο πλαίσιο της δράσης, ορισμένες κοινωνικές ομάδες δικαιούνται επιπλέον μοριοδότηση, όπως:
Οι εισοδηματικοί περιορισμοί διαμορφώνονται για να υποστηρίξουν κατά προτεραιότητα οικογένειες που το έχουν ανάγκη: Γενικές δομές:2 παιδιά: έως 27 000 €, 3 παιδιά: έως 30 000 €, κ.ο.κ.
Δομές τύπου Α & Β (π.χ. δημοτικοί σταθμοί):
2 παιδιά: έως 33 000 €,
3 παιδιά: έως 36 000 €,
4 παιδιά: έως 39 000 €,
5+ παιδιά: έως 42 000 €.
Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.
Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.