Πα. Απρ 26th, 2024

Τα σενάρια για τους «γαλάζιους» υποψηφίους στον δήμο Καλαμάτας (Ονόματα)

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Παναγιώτη Νίκα, ως υποψηφίου της ΝΔ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σφαγή» γίνεται στο γαλάζιο στρατόπεδο για την θέση του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δοθούν χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί η στήριξη της Πειραιώς σε υποψηφίους των πρωτευουσών νομών.

Εφόσον λοιπόν από την πλευρά της ΝΔ δε θα υποστηριχθεί συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο κλήρος για την επιλογή του υποψηφίου για τον μεσσηνιακό δήμο πέφτει στον δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Δεδομένου ότι από την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα έχουν εμφανιστεί πολλοί ενδιαφερόμενοι για το «δαχτυλίδι» της διαδοχής, ο δήμαρχος Καλαμάτας θα πρέπει να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στους «δελφίνους», προκειμένου να μην προκληθεί οποιαδήποτε διάσπαση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, που θα μπορούσε να κοστίσει την νίκη του Νίκα στις περιφερειακές εκλογές.

Εκτός από την αντιδήμαρχο Μαρία Οικονομάκου και την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Καλαμάτας, τελευταία ακούγεται έντονα το όνομα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλου Μπουζιάνη.

Τα σενάρια σχετικά με την διαδοχή του Παναγιώτη Νίκα θέλουν για διεκδικητές του δήμου Καλαμάτας τους αντιδημάρχους Θανάση Βασιλόπουλο και Παναγιώτα Ντίντα, ενώ ενδεχόμενη είναι και η υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Νίκου Μπασακίδη.

Αναμένεται στις επόμενες ημέρες συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Παναγιώτη Νίκα, όπου θα επιλεγεί ο επόμενος επικεφαλής που θα οδηγήσει την παράταξη στην εκλογική «μάχη», του Μαΐου.