Πε. Μαρ 28th, 2024

Το σπάσιμο του δήμου τους άνοιξε την όρεξη: Πανσπερμία υποψηφίων στη Λέσβο

Το «έλα να δεις» γίνεται στη Λέσβο, καθώς η ανακοίνωση για το «σπάσιµο» του µεγαλύτερου σε έκταση δήµου της χώρας άνοιξε σε πολλούς την όρεξη, µε αποτέλεσµα να αρχίσουν ο «χορός» και η παρέλαση των υποψήφιων δηµάρχων.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον για τον δηµαρχιακό θώκο του ∆ήµου Μυτιλήνης, ο οποίος, εκτός από την πρωτεύουσα του νησιού, περιλαµβάνει το Πλωµάρι και τα χωριά Γέρας και Αγιάσου, έχει εκδηλώσει ο στηριζόµενος από τη Νέα ∆ηµοκρατία, γιατρός και αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Στρατής Κύτελης, ο οποίος κατέρχεται στη «µάχη» µε αξιώσεις.

Από την κεντροαριστερή πτέρυγα, τον δήµο διεκδικεί ο δύο φορές εκλεγµένοςδήµαρχοςΠλωµαρίου, Μιχάλης Μαµάκος. Oπως όλα δείχνουν, αµφότεροι θα βρεθούν στον δεύτερο γύρο. Από εκεί και πέρα, τη Λαϊκή Συσπείρωση στον ∆ήµο Μυτιλήνης θα εκπροσωπήσει η δικηγόρος Νίκη Τσιριγώτη.

Το κυβερνών κόµµα στις επερχόµενες εκλογές για τον δήµο Λέσβου θα στηρίξει µια αµιγώςκοµµατική υποψηφιότητα, την ΕριφύλληΧιωτέλλη, η οποία αποτελεί αναµφισβήτητα προϊόν του σκληρού κοµµατικού σωλήνα. Από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς προέρχονται επίσης οι υποψηφιότητες των Κώστα Αστειρακάκη και Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Στον ∆ήµο∆υτικής Λέσβου, που θα έχει έδρα την Καλλονή και συµπεριλαµβάνει τον Μανταµάδο, την Αγία Παρασκευή, την Πέτρα, τον Μόλυβο, αλλά και το µοναδικό µνηµείο του απολιθωµένου δάσους στο Σίγρι, τα πράγµατα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς ο Ταξιάρχης Βέρρος, που έχει κεντροδεξιές καταβολές και στηρίζεται από το ΚΙΝ. ΑΛ., έχει στόχο να γίνει δήµαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Αντίπαλοί του σε αυτή του την προσπάθεια θα είναι ο επίσης δεξιός, συνταξιούχος εφοριακός Νίκος Χήρας, ο 58χρονος πρώην δήµαρχοςΠολυχνίτου Γιάννης Συκάς, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αλλά και ο χηµικός µηχανικός Στρατής Ζαφείρης, που πληροφορίες από το ακριτικό νησί αναφέρουν πως ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, όµωςπροτιµήθηκε ο εκλεκτός του κ. Κουβέλη για αυτή τη θέση, Γιάννης Σπιλάνης.