Σα. Απρ 20th, 2024

Στήνουν κεντρώες «γέφυρες» στη Λάρισα ενόψει δημοτικών εκλογών

«Αυτός θα είναι ο δήμαρχος που θα έχετε και του χρόνου».

Με τη φράση αυτή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης , στήριξε δημόσια τον δήμαρχο Λαρισαίων -υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ-, Απόστολο Καλογιάννη, συνοδεύοντάς τον την Καθαρά Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο της Λάρισας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες για να γιορτάσουν τα Κούλουμα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, γνωρίζοντας πλέον πως ο φυσικός του χώρος μετατοπίζεται από το Κέντρο και προς τα αριστερά, στήνει γέφυρες για να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι το σκεπτικό του Κόκκαλη, τουλάχιστον όπως αυτό εκφράζεται από ανθρώπους που είναι σε θέση να μιλούν πολιτικά μαζί του.

Ο ίδιος λοιπόν, όπως και δεκάδες άλλα στελέχη σε ολόκληρη την Ελλάδα, θεωρούν πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, κι αυτό γιατί έχουν διαβεβαίωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μέχρι τον Οκτώβριο λοιπόν αναμένουν την ολοκλήρωση του πολιτικού σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο δεν είναι άλλο από την απόλυτη πολιτική έκφραση του χώρου του Κέντρου από τον ίδιο.

Τα ίδια στελέχη περιμένουν ακόμα και ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα από αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και το οποίο θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του Τσίπρα, στα πρότυπα της κίνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ αντί να συνεχίσει ως εκφραστής της Ενωσης Κέντρου.

Ετσι θα μπορέσουν οι ίδιοι να πλασαριστούν ως «μετριοπαθείς κεντρώοι».