ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Γαλάζια μονομαχία» στην Σπάρτη – Κερδίζει έδαφος ο Σταύρος Αργειτάκος

Ανάμεσα στους δήμους που θα εκλέξουν δήμαρχο μετά τη διενέργεια του επαναληπτικού γύρου είναι και ο δήμος Σπαρτιατών, με το αυτοδιοικητικό σκηνικό να παίρνει φωτιά, καθώς η μάχη για την Λακωνική πρωτεύουσα εξελίχθηκε σε «γαλάζια μονομαχία».

Το δίδυμο που θα αναμερτηθεί στη τελική μάχη για τον δημαρχιακό θώκο Σπάρτης είναι ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πέτρος Δούκας, με τον πρώτο να έχει το ψυχολογικό αβαντάζ της νίκης του πρώτου γύρου. Και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι στοχεύουν στην συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων, το οποίο φαίνεαται να καταφέρνει σε μεγαλύτερο βαθμό ο Σταύρος Αργειτάκος.

Ο λόγος είναι ότι ο κ. Αργειτάκος εξαιτίας της πολυετούς ενασχόλησης του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία του δήμου Σπαρτιατών, αλλά και τις παθογένειες του δήμου, ενώ έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του δήμου σε βάθος τετραετίας.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου έκρυβε και μια μεγάλη ανατροπή καθώς ο απελθών δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης τερμάτισε τρίτος και καταϊδρωμένος, ενώ ο Σταύρος Αργειτάκος περασε στιν τελική μάχη με μεγάλο προβάδισμα.

Παράλληλα, με τις αλλαγές που επέφερε η νομοθεσία του Κλεισθένη, η δέυτερη Κυριακή αφορά αποκλειστικά την ανάδειξη δημάρχου, γεγονός που προσθέτει έξτρα πόντους στην υποψηφιότητα Αργειτάκου.

Κερδίζει στα σημεία ο Αργειτάκος

Εξαιρετικά διαφωτιστική είναι η ακτινογραφία των εκλογικών αποτελεσμάτων στις επιμέρους δημοτικές ενότητες που συναποτελούν τον δήμο Σπαρτιατών. Συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Σπαρτιατών, ουσιαστικά την ίδια τη λακωνική πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη ενότητα, πρώτος ήρθε ο Πέτρος Δούκας με 37,36% έναντι 36,70% του Σταύρου Αργειτάκου.

Αντιθέτως, ο πρώην δήμαρχος έρχεται πρώτος στη δημοτική ενότητα Θεραπνών με 40,37% έναντι 34,17% του Πέτρου Δούκα. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά που τους χωρίζει στη δημοτική ενότητα Μυστρά καθώς ανέρχεται σε 24,75% (50,54%-25,79%) ενώ η ίδια περίπου εικόνα εμφανίστηκε και στις δημοτικές ενότητες Πελλάνας και Φάριδος, με τον Σταύρο Αργειτάκο να έχει σαφές προβάδισμα στον α’ γύρο.

Τελευταία άρθρα

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Με έδρα στην Πελοπόννησο & υπερειδική στο The Ellinikon

Η διαδρομή του ράλλυ αναπτύσσεται σε τρεις Περιφέρειες: Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

10 ώρες ago

1.076 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας

Ανανεώνεται ο στόλος σε ποσοστό άνω του 80%.

11 ώρες ago

Οι Περιφέρειες δεν θα συνδράμουν στο εξής τους δήμους στη συντήρηση σχολείων

Καταγγελία δημάρχων για την κίνηση αυτή της κυβέρνησης.

11 ώρες ago

Πάτρα: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου

Αφορούν την επιδιόρθωση και την αντικατάσταση στεγάστρων.

12 ώρες ago

Καλλιθέα: Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον θεσμό των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων

Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποιείται σταθερά από το 2010 και ενισχύει ενεργά τη…

12 ώρες ago

Ηλιούπολη: Τριήμερο δημοτικό πένθος για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, κηρύσσει τριήμερο δημοτικό πένθος από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026,…

13 ώρες ago