Τε. Απρ 24th, 2024

Στη Μάλτα η Έφη Αναστασοπούλου για την προώθηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η Έφη Αναστασοπούλου ,υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» ,πτυχιούχος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου “European project Management “από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Βενετίας στο νησί Gozo της Μάλτας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Europe for citizens ».
Η ενασχόληση της με τα ευρωπαϊκά προγράμματα,η υλοποίηση και η συγγραφή τους ,την καθιστά γνώστη της διαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων ,της εξεύρεσης των κατάλληλων εταίρων καθώς και της εποικοδομητικής συνεργασίας τους.Παρευρέθηκε στις 11-14 Απριλίου στο νησί Gozo της Μάλτας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συντόνισε και συνέγραψε “Europe for citizens programme” from European Commission ,Η Ευρώπη για τους πολίτες συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τίτλο “Old towns ,new results “ (Παλιές πόλεις ,νέα αποτελέσματα )με την συμμετοχή της Ιταλίας (Δήμος San Cassiano ), της Μάλτας (Δήμος του Gharb στο νησί Gozo ), της Ρουμανίας (Δήμος Vittoria ), της Ισπανίας (Δήμος Cheste ), της Ελλάδας (Δήμος Αλίμου) και  ΜΚΟ από Σλοβενία και Πορτογαλία.


Ο κύριος άξονας προτεραιότητας του προγράμματος που συνέγραψε είναι η επικοινωνία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την διοργάνωση επτά ευρωπαϊκών συνεδρίων σε επτά διαφορετικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τους στόχους και τις πολιτικές στρατηγικής των κρατών μελών, η κοινή πορεία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνεργασίας.
Συζήτησε εκτενώς για το φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού ,την συμβολή της νέας γενιάς στα πολιτικά δρώμενα και την ενημέρωση τους με μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα μπορεί να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στα πολιτικά τεκταινόμενα και να μειωθεί το ποσοστό απολιτικοποίησης και αποχής.Επιπλέον ,συζητήθηκε η διαδικασία λήψης αποφάσεων ,το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,η ανάλυση και τα αιτία της χαμηλής συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και οι προτεινόμενες λύσεις.Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και στο να ανακαλύψουμε τι επιθυμούν οι Ευρωπαίοι πολίτες μέσω του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Παράλληλα ,η κ.Αναστασοπούλου συνομίλησε με τους εταίρους, συνεργάστηκε  με τον Δήμαρχο της πόλης Gharb ,κυριο David Apap Agius ,έναν δήμαρχο που αποδεικνύει επί σειρά ετών την εμπειρία του ,την αγωνιστικότητα του και την στήριξη του σε νέους ανθρώπους. Παρακολούθησε το “Salt Easter Ephemeral Art 2019” ,ένα φεστιβάλ τέχνης που πραγματοποιείται κατά την διάρκεια του Καθολικού Πάσχα στην Μάλτα.


Συναντήθηκε με την υπουργό του Gozo και μέλος του Κοινοβουλίου της Μάλτας από το 2003,κυρία Justyna Caruana και συζήτησε εκτενώς για μεθόδους στρατηγικής επικοινωνίας των νησιών μας ,νέων καινοτόμων ιδεών και ισχυρών διακρατικών συνεργασιών μέσω των ευρωπαϊκών πόρων.Η υπουργός του Gozo ,κυρία Justyna Caruana της εξέφρασε την επιθυμία της να παρευρεθεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και στο νησί της Σύρου. Ως βουλευτής από το 2003 και υπουργός των τελευταίων ετών η κυρία Justyna Caruana ξεκίνησε το ταξίδι της πολιτικής καριέρας της σε νεαρή ηλικία  και με δυναμισμό.


Την συμβούλεψε καθότι γυναίκα πολιτικός πως εναποθέτει τις ελπίδες της στους νέους ανθρώπους που διαθέτουν όραμα ,γνώση ,αποφασιστικότητα και μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αισθανθούν τον ψυχισμό του κόσμου και να πορευθούν με σύνεση για το κοινό καλό όλων των πολιτών.
Οι άνθρωποι πλέον θέλουν μια φωνή που θα μπορεί να ακουστεί και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία.
Για τον λόγο αυτό επιθυμεί να συνδράμει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στους τομείς του τουρισμού ,των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του πολιτισμού με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο “ και τον Περιφερειάρχη κύριο Χατζημάρκο ,διότι υλοποιεί με σύνεση,αποφασιστικότητα και γνώση.