Σα. Απρ 20th, 2024

Όνομα – έκπληξη ανακοινώνει ο Γιώργος Μαραγκός για τον δήμο Σύρου

Πρόσωπο – έκπληξη ετοιμάζει οδήμαρχος Σύρου εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο Σύρου – Ερμούπολης, κινείται με μεθοδικότητα και  προγραμματισμό δημιουργώντας τις καλύτερες προοπτικές για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, ανάμεσα στα 20 ονόματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος την επόμενη εβδομάδας, βρίσκεται αυτό του αρχιπλοιάρχου Νικολάου Σκευοφύλακα, ο οποίος αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καταξιωμένο πρόσωπο στην τοπική κοινωνία με ισχυρό έρεισμα.

Στην μακροχρόνια σταδιοδρομία του, ο κ. Σκευοφύλακας υπήρξε Λιμενάρχης στην Σύρο (2010-2014) και παλαιότερα στην Σαντορίνη (2001-2004) και την Σάμο, με Λιμενικές αρχές δικαιοδοσίας την νήσο Ικαρία και τους Φούρνους  με εξαιρετικό έργο και άκρως επιτυχημένη θητεία.

Επίσης Υπηρέτησε Διοικητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού/Πλοιάρχων/Σύρου και στην Αλβανία, ως Σύνδεσμος Αξιωματικός στα πλαίσια του προγράμματος Αναπτυξιακής Συνεργασίας (HELLENIC AID).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Σκευοφύλαξ υπηρέτησε στην νευραλγική θέση της υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στην 1η ΠΕΔΙΛΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ) ως Υποδιοικητής.

Ήταν Κυβερνήτης στα ΠΛΣ-111, ΠΛΣ-116 ΚΑΙ ΠΛΣ-122 και μάλιστα ήταν από τους πρώτους κυβερνήτες που πήγαν την νύχτα της κρίσης στα Ίμια.

Ακόμα, υπηρέτησε ως Διευθυντής Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ το 2017 ήταν διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος με έδρα την Σύρο.