Τρ. Απρ 23rd, 2024

Στην Καστοριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στήριξη σε Κασαπίδη για περιφέρεια και Αγγελή για δήμο

Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μηστοτάκης, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλεβε την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, ενώ τόνισε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τον βουλευτή Κοζάνης για να εκπονήσει ένα συγκροτημένο περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας: «Θέλω να σας πω κατ’ αρχάς ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο καλός μου φίλος, ο Γιώργος Κασαπίδης, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να υπηρετήσει τον τόπο του, τη Δυτική Μακεδονία, και να είναι ο υποψηφιος μας για την Περιφέρεια αυτή. Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, μπήκαμε μαζί στην Βουλή το 2004.

Έχω προσωπική άποψη για τις ικανότητές του, για τις δυνατότητές του, για την αγάπη που του έχει δείξει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας. Αλλά τον εμπιστεύομαι και απόλυτα στο να εκπονήσει αυτό που σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ αυτός ο όμορφος τόπος. Ένα εθνικό, περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιφέρειας η οποία δυστυχώς και αυτή έχει πληρώσει τις ανερμάτιστες επιλογές και της σημερινής περιφερειακής διοίκησης, αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης συνολικά.

Η Δυτική Μακεδονία έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργειακό κέντρο της χώρας κάνοντας όμως μια σταδιακή μετάβαση από τις παλιές παραδοσιακές μορφές ενέργειας σε νέες μορφές ενέργειας. Έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει σημαντικά τον πρωτογενή της τομέα, τα αγροτικά της προϊόντα, την ορεινή της κτηνοτροφία και βέβαια ν’ αναδείξει και τον τουριστικό της πλούτο δώδεκα μήνες το χρόνο σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.

Για όλα αυτά, λοιπόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Κασαπίδη ότι θα εκπονήσει αυτό το συγκροτημένο περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο και εύχομαι με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού -εγώ- αλλά και με την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας -ο Γιώργος- να μπορέσουμε από κοινού να υπηρετήσουμε αυτό το όραμά μας. Ναι, η Δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε επίσης, την προσωπική του εκτίμηση στο πρόσωπο του δημάρχου Καστορίας, Ανέστης Αγγελή, τον οποίο και θα στηρίξει η Πειραιώς στις επερχόμενες αυτοδιοικηικές εκλογές, καθώς θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο Καστοριάς: «Και με τον Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή ήμασταν μαζί το 2004. Μπήκαμε μαζί στη Βουλή και έχω πάρα πολύ υψηλή εκτίμηση στο έργο το οποίο έχει επιτελέσει και προφανώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει της προσωπικής μου εκτίμησης και της στήριξής μου».