Πε. Απρ 25th, 2024

«Θύελλα» αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη στον Αρναουτάκη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ηράκλειο σύσκεψη των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπό των γραμματέα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ,  Πάνο Σκουρλέτη, με αντικείμενο το πρόσωπο που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στην περιφέρεια Κρήτης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας των μελών του ΣΥΡΙΖΑ όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Αρναουτάκη. Στελέχη των ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και Λασιθίου αντιτάχθηκαν στην πρόταση του Πάνου Σκουρλέτη για στήριξη στον Γιάννη Αρναουτάκη, κάνοντας αρνητική εισήγηση για το έργο της περιφερειακής αρχής και εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της Κουμουνδούρου, καθώς η υποψηφιότητα Αρναουτάκη έχει λάβει και την στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Τονίζουμε ότι ΝΕ Ηρακλείου έχει πάρει δυο φορές αρνητική απόφαση για την υποψηφιότητα Αρναουτάκη, μια το καλοκαίρι του 2017, σε συνάντηση και πάλι με τον Π. Σκουρλέτη, όταν ακόμα ήταν υπουργός Εσωτερικών, ενώ και πρόσφατα έστειλε  κείμενο στην κομματική ηγεσία δηλώνοντας τη διαφωνία της με μια τέτοια υποψηφιότητα.

Ο κ. Σκουρλέτης από την πλευρά του προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, επισήμανε ότι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να τηρήσει ορισμένη από την κεντρική διοίκηση του κόμματος προγραμματική συμφωνία, ενώ δήλωσε ότι θα προτιμηθεί πρόσωπο με αψεγάδιαστη πολιτική σταδιοδρομία, ώστε να μην προκύψουν ζητήματα αξιοπιστίας σχετικά με την διαχείριση δημοσίων θεμάτων.