Πα. Απρ 26th, 2024

Ο κακός χαμός σε ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών στον δήμο Ηρακλείου

Ουρά έχει σχηµατιστεί έξω από τη Λότζια για την καρέκλα του δηµάρχου, µε τις υποψηφιότητες για τον ∆ήµο Ηρακλείου να ανέρχονται σε δέκα.

Το µεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Κεντροαριστεράς, όπου µέχρι στιγµής την υποψηφιότητά τους για τον δήµο έχουν ανακοινώσει έξι πρόσωπα µε ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη διαδροµή τους στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, το ενδιαφέρον του να κατέλθει στις επικείµενες δηµοτικές εκλογές εκδήλωσε ο πρ. βουλευτής και δήµαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης , αποκτώντας µεγάλη δυναµική.

Ωστόσο, στη συνέχεια προέκυψε η υποψηφιότητα-σφήνα της Βαγγελιώς Σχοιναράκη. Η πρώην νοµάρχης µπήκε στην κούρσα για τον µεγαλύτερο δήµο της Κρήτης προκαλώντας διχασµό στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Την επίσηµη στήριξη του ΚΙΝ. ΑΛ., πάντως, έχει αποσπάσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη, κάτι που φαίνεται να του δίνει άνεση κινήσεων. Από τον ίδιο χώρο προέρχονται οι υποψηφιότητες και των Πέτρου Ινιωτάκη, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Μανόλη Βασιλάκη και Γιώργου Σισαµάκη.

Ο κακός χαµός επικρατεί και στην πτέρυγα του κυβερνώντος κόµµατος, µε τον ΣΥΡΙΖΑ να «αδειάζει» τον υποστηριζόµενο του 2014 Ηλία Λυγερό και να ανακοινώνει στήριξη στην αρχαιολόγο Λιάνα Σταρίδα. Η τελευταία, ωστόσο, λόγω ενός προβλήµατος υγείας (υπέστη έµφραγµα του µυοκαρδίου και νοσηλεύτηκε) αλλά και της… ασυνεννοησίας µεταξύ των κυβερνητικών στελεχών του Ηρακλείου να συνταχθούν σε ένα ψηφοδέλτιο, αποχώρησε από την κούρσα. Η ανακοίνωσή της µάλιστα ήταν «πλούσια» από αιχµές.

«Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάµεων είναι πρόβληµα, γιατί δεν ενθαρρύνει την αλλαγή στα δηµοτικά πράγµατα. ∆εν επιθυµώ να είµαι µέρος του προβλήµατος», ανέφερε και γνωστοποίησε την αποχώρησή της. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέµεινε µε την υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού, που δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίµησης από την Κουµουνδούρου.

Η Νέα ∆ηµοκρατία, από την πλευρά της, προχωρά στη µάχη για τον ∆ήµο Ηρακλείου χωρίς επίσηµο υποψήφιο, καθώς δεν θα στηρίξει εκ νέου τον σηµερινό δήµαρχο, Βασίλη Λαµπρινό, ο οποίος θα διεκδικήσει ξανά το αξίωµα. Βέβαια, τοπικά στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τόσο του νυν δηµάρχου όσο και του Γιάννη Κουράκη. Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ∆ήµο Ηρακλείου θα είναι ο ∆ηµήτρης Βρύσαλης.