Πε. Μαρ 28th, 2024

Τις φυλακές Αλικαρνασσού επισκέφθηκε η Βαγγελιώ Σχοιναράκη

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και στο σωφρονιστικό κατάστημα της περιοχής.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη ενημερώθηκε από το προσωπικό των φυλακών για τις συνθήκες διαβίωσης και εισηγήθηκε τρόπους βελτίωσης μέσω της στενής συνεργασίας που θα πρέπει να υπάρχει με τη νέα Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία και μέσω διαλόγου να αναπτυχθούν δράσεις με στόχο την ποιότητα ζωής τόσο των κρατουμένων όσο και των κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν όλοι να αναφέρονται στη Νέα Αλικαρνασσό σαν να είναι μια αυτόνομη περιοχή που δεν ανήκει αυτοδιοικητικά στον Δήμο Ηρακλείου. Με αυτήν την αντίληψη οδηγηθήκαμε σήμερα σε αδιέξοδα που επιβαρύνουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας, που κρίνεται πολύ χαμηλό από τους ίδιους τους κατοίκους.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς έχουν περάσει πάνω από 28 μήνες και λύση δεν έχει βρεθεί από τη Δημοτική Αρχή. Οι κάτοικοι έχουν τον πρώτο ρόλο και πρέπει άμεσα να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους. Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ως κοινωνός λύσεων και όχι ως Πόντιος Πιλάτος, γιατί τα προβλήματα μεγαλώνουν και τα αδιέξοδα παραμένουν.