Σα. Απρ 20th, 2024

Δήμος Ηρακλείου: Παράσταση για δύο με… άρωμα βεντέτας

Σε… παράσταση για δύο εξελίσσεται η μάχη για τον δημαρχιακό θώκο στο Ηράκλειο.

Πρωταγωνιστές ο πρώην δήμαρχος (και φαβορί για την εκλογική επικράτηση) Γιάννης Κουράκης και ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός.

Αυτή την εβδομάδα, με αφορμή την παύση των εργασιών στον Κόλπο του Δερματά, έπειτα από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ξέσπασε πόλεμος με σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Η αρχή έγινε από τον έμπειρο στην ίντριγκα κ. Κουράκη και ακολούθησε ανακοίνωση-απάντηση από τον κ. Λαμπρινό, δίνοντας εξηγήσεις στα όσα του καταλόγιζε ο προκάτοχός του στον δημαρχιακό θώκο.

«Η απουσία έργου σάς αναγκάζει να γίνετε απουσιολόγοι», τονίζει στη νέα του ανακοίνωση ο Γ. Κουράκης, αναγνωρίζοντας τον «εκνευρισμό» της δημοτικής Αρχής, και τονίζει ότι «το θράσος έχει όρια». «Είναι ντροπή», σημειώνει χαρακτηριστικά, «αντί να απαντήσει επί της ουσίας η δημοτική Αρχή, να απαντά η παράταξη και, αντί να παρέχει στους δημότες επαρκείς εξηγήσεις, να επικαλείται ατεκμηρίωτα δικαιολογίες και να παραπέμπει σε άσχετα θέματα.

Επειδή εμείς δεν συμμεριζόμαστε αυτή την πολιτική πρακτική, δεν ανήκουμε στη σχολή αυτών που “δοξάστηκαν κρυπτόμενοι” και σε αντίθεση μαζί τους, θα απαντήσουμε με χαρά στα δικά τους ερωτήματα και αγωνίες». Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν ότι «βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας πολύ σκληρής διαμάχης». Για να το λένε, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν