Τρ. Απρ 23rd, 2024

Αμφίρροπη μάχη με επτά πρωταγωνιστές στον δήμο Ηρακλείου

Αμφίρροπη είναι ακόμα η μάχη για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, καθώς οι περισσότεροι συνδυασμοί εμφανίζονται να μην έχουν κομματική συγκρότηση και να πατάνε σε πολλές βάρκες ταυτόχρονα.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, τον οποίο πολλοί θεωρούσαν αουτσάιντερ, κατάφερε με την κοπή της πίτας την περασμένη εβδομάδα να βάλει δύσκολα στους αντίπαλους συνδυασμούς, καθώς είχε πολύ κόσμο και στήριξη από στελέχη της Ν.Δ.

Οπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην περιοχή, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μήνυμα προς την πλευρά του Παντελή Βλασσόπουλου, πρώην δημάρχου, ο οποίος ιχνηλατεί το πεδίο για την επιστροφή του, της Κ. Γεωργοπούλου, αλλά κυρίως του νυν δημάρχου, Ν. Μπάμπαλου.

Ο τελευταίος, τον οποίο στηρίζει η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ,  ναι μεν δεν προέρχεται από τη Ν.Δ., αλλά υπάρχουν «γαλάζια» στελέχη που τον υποστηρίζουν, προκαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσφορία στην Πειραιώς, ενώ έχει αντίπαλη υποψηφιότητα τον πρώην αντιδήμαρχο της παράταξής του, Κυριάκο Κουτρούλη που τον στηρίζει ένα κομμάτι του Κινήματος Αλλαγής.

Από την άλλη, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Αιμιλία Τζίβα, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πολυδιάσπαση της Ν.Δ. στην περιοχή, αλλά όπως συζητείται «έχει χάσει το τρένο», καθώς υποστηρίζεται και από το Ποτάμι και από ένα κομμάτι του ΚΙΝ.ΑΛ. Το ΚΚΕ θα διεκδικήσει τις έδρες του στο Δημοτικό Συμβούλιο, με επικεφαλής του συνδυασμού τον Γιώργο Ζαχάρο.