Δε. Απρ 15th, 2024

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου ο Κώστας Νικολούτσος

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Πύργου ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος.

Δείτε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του: 

«Απευθύνομαι σήμερα στους συμπολίτες και συμπολίτισσες του ευρύτερου Δήμου Πύργου για να τους ανακοινώσω, ότι θα θέσω τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου στην κρίση τους για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Μέχρι τότε θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τους κατοίκους του Δήμου, μέσα από ένα συστηματικό και δημιουργικό διάλογο να εξετάσουμε τα προβλήματα του τόπου και μαζί με την δική μας εμπειρία να συνδιαμορφώσουμε ένα οδικό χάρτη επιδιώξεων και προτεραιοτήτων.

αράλληλα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε αντίστοιχα αστικά κέντρα, ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις υφιστάμενες καλές πρακτικές.

Αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη άλλα και η βελτίωση των σημερινών συνθηκών εξυπηρέτησης.

Η αποκεντρωμένη παροχή δημοτικών υπηρεσιών και η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας εκτιμάμε, ότι θα επιτρέψει σε όλους τους κατοίκους των διαμερισμάτων να έχουν ισότιμη πρόσβαση με τους κατοίκους του αστικού κέντρου.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης αλλά θα επιφέρει και σημαντική οικονομία στους δημοτικούς πόρους.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα, πέραν του ΕΣΠΑ, θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, όχι μόνο σαν εργαλεία κατασκευής έργων, αλλά συμμετοχής στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στους νέους μας.

Η καινοτομία είναι φιλόδοξος στόχος υπάρχουν όμως όλες οι δυνατότητες αλλά και οι γνώσεις να καταστήσουμε τον Πύργο ισχυρό πόλο καινοτομίας με προφανή αποτελέσματα στην αξιοποίηση του διαθέσιμου υψηλού επιπέδου γνώσεων της νέας γενιάς.

Παράλληλα θα αγκαλιάσουμε την επιχειρηματικότητα, καταλυτικό στοιχείο προόδου και προοπτικής για μείωση της ανεργίας.

Προσβλέπουμε στην συνεργασία με το ισχυρό επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό που διαθέτουμε εντός και εκτός Πύργου και θα τους παροτρύνουμε να συνδράμουν την προσπάθεια μας.

Αντίστοιχους δρόμους θα ανοίξουμε και στα θέματα παιδείας και δεν θα περιοριστούμε μόνο στις κτιριακές υποδομές και την βελτίωση τους αλλά έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για εποικοδομητική συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Αποτελεί δε βασική προτεραιότητα η βελτίωση της παιδείας σε όλους τους τομείς.

Στο σημερινό περιβάλλον είναι γεγονός ότι η οικονομία του κάθε τόπου καθορίζει την στασιμότητα, την υποβάθμιση η την βελτίωση κάθε οικιστικού συνόλου.

Στον τόπο μας η πρωτογενής παράγωγη κύρια, και ο τουρισμός δευτερευόντως, είναι οι βασικοί τροφοδότες, της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικά φέτος με το τεράστιο πρόβλημα στην ελαιοπαραγωγή, αλλά και στα λοιπά προϊόντα της φυτικής παραγωγής, οφείλουμε να επανεξετάσουμε την θέση μας ως Δήμος και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Ίσως πρέπει να ανατρέξουμε και στο παρελθόν όταν η παραγωγή ήταν συνδεδεμένη με την έρευνα σε τοπικό επίπεδο. (Ινστιτούτο Σταφίδας).

Για τον έτερο ισχυρό παράγοντα της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό, θα επιδιώξουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και την κατά κεφαλή κατανάλωση των ξένων επισκεπτών, να δημιουργήσουμε ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση των επιβατών της κρουαζιέρας στον Πύργο, ενώ θα επαναφέρουμε το Κατάκολο σαν προορισμό αναψυχής και θα στηρίξουμε νέες επιχειρηματικές δράσεις.

Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού αξιοποιώντας τους ισχυρούς ιστορικούς και φυσικούς πόρους που διαθέτουμε στον ευρύτερο χώρο του Δήμου.

Πρόθεση μας η επαναφορά του Πύργου ως προορισμού για τον εσωτερικό τουρισμό και ειδικότερα του Τουρισμού Σαββατοκύριακου (City Brake), στόχο που έχουν επιτύχει γειτονικά μας αστικά κέντρα.

Η αντισεισμική θωράκιση της περιοχής θα τύχη ιδιαίτερης προσοχής καθώς και η οργάνωση προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Είναι σημαντικό να δώσουμε στον τόπο μας χαρακτηριστικά φιλικής πόλης που εκτός των άλλων θα αυξήσει την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας που διαβιούν σε άλλα αστικά κέντρα.

Οι πολλαπλές πολιτισμικές και αθλητικές δραστηριότητες θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, θα τις συνδράμουμε ουσιαστικά και θα καλύψουμε όλο τον Δήμο, ενώ κρίνουμε απαραίτητο να υπάρχει ετήσιος προγραμματισμός εκδηλώσεων.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουν πολλά νοικοκυριά στον Δήμο μας. Είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε πλέγμα δράσεων αλληλεγγύης και αρωγής για συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Πρόθεση μας η εξειδίκευση και η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος μας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, η σημερινή μας τοποθέτηση δεν σηματοδοτεί απλά την έναρξη προεκλογικής εκστρατείας και περιόδου αλλά επιθυμεί να συνδιαμορφώσει μαζί με όλους εσάς το αναλυτικό πλαίσιο προγράμματος και δράσης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο. Αποτελεί και προσωπική αρχή αφού άλλωστε μέχρι τώρα η συλλογικότητα χαρακτήριζε την λήψη και την υλοποίηση κάθε αποφασής μου.

Έχουμε να προσφέρουμε καινούργιες πολιτικές».