Σα. Απρ 20th, 2024

Το πρόγραμμα της παράταξής του για τον δήμο Δωρίδας παρουσίασε ο υπ. δήμαρχος Αναστάσιος Φλώρος

Την καθημερινότητα και την ανάπτυξη θέτει ως βασικούς άξονες του προγράμματός του ο υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδας, κ. Αναστάσιος Φλώρος, μετά την ανακοίνωση του κορμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Σχετικά μας ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω προτεραιότητες:

– Την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσω προγραμμάτων σε όλα τα κτίρια των δημοτικών ενοτήτων (Βαρδούσια – Ευπάλιο – Λιδωρίκι – Τολοφώνα) με μικρό κόστος και εξοικονόμηση μεγάλου ποσού από τις πληρωμές στη ΔΕΗ, ώστε το ποσό αυτό να διατεθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα. Η παραπάνω παρέμβαση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Δωρίδας προς όφελος των κατοίκων της και της ανάπτυξης της Δωρίδας.

– Την εκμετάλλευση και τον έλεγχο της παραλίας με μεταφορά από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο -που συστάθηκε πρόσφατα- ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση προς όφελος του Δήμου, των λουομένων και όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

– Την συστράτευση και στήριξη της κίνησης των πολιτών για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αγίου Νικολάου Φωκίδας -Αιγίου Αιγιαλεία. Εχουμε επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις για την άμεση επαναλειτουργία η οποία θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα σε όλη την Δωρίδα.

– Την άμεση λύση στο ζήτημα της ύδρευσης και της ποιότητας του νερού σε πολλές τοπικές κοινότητες της παραλιακής και της ορεινής ζώνης. Ενα αγαθό που σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την ποιότητα ζωής.

– Την άμεση παρέμβαση και τον σχεδιασμό, ώστε να λυθεί το πρόβλημα των απορριμάτων που είναι φλέγον και χρόνιο αίτημα πολλών τοπικών κοινοτήτων.

– Την βελτίωση του οδικού δικτύου ως ένα ζήτημα άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να ενισχυθεί το παραλιακό, πεδινό και ορεινό δίκτυο για την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών.