Πα. Απρ 26th, 2024

Γιάννης Παππάς: Τα Δωδεκάνησα να έχουν ισχυρή φωνή στη Βουλή

*Στον Σωτήρη Πολύζο

Την ανάγκη για ξεκάθαρη λαϊκή εντολή µε µία αυτοδύναµη κυβέρνηση της Ν.∆. και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζει µιλώντας στο «Κ19» ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.∆. στα ∆ωδεκάνησα Γιάννης Παππάς. «Αυτό που µας ενδιαφέρει, κυρίως, είναι να έχουµε ισχυρή φωνή µέσα στη Βουλή. Ηδη από την ευρωκάλπη, οι ∆ωδεκανήσιοι ανέβασαν τα ποσοστά της Ν.∆. στο 33% περίπου, όπου ήταν δηλαδή και το 2012. Μόνο το 2015 είχε σηµειώσει πτώση σε αυτή την περιοχή, συγκυριακά, καθώς ανέβηκαν πολύ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Συνεπώς, έχω εµπιστοσύνη στους συµπατριώτες µου και είµαι σίγουρος ότι θα πράξουν και πάλι το ίδιο στην κάλπη της 7ης Ιουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κύριε Παππά, όλα δείχνουν ότι η Ν.∆. θα είναι η επόµενη κυβέρνηση. Ποιο είναι το διακύβευµα της κάλπης;

Ο ελληνικός λαός έδωσε ένα δυνατό µήνυµα στην κάλπη της 26ης Μαΐου και έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Αλέξη Τσίπρα και στην ανίκανη αυτή κυβέρνηση που καταρρέει. Αυτό που µας ενδιαφέρει τώρα, µία εβδοµάδα πριν από την κάλπη, είναι κυρίως να διατηρήσουµε την ενότητα και να αντιµετωπίσουµε τη χαλαρή ψήφο. Ωστόσο, προσωπική µου εκτίµηση είναι ότι οι ψηφοφόροι έχουν ήδη αποφασίσει και όπως έδωσαν τη σκληρή απάντηση στην ευρωκάλπη κι έφεραν µπροστά µε 9,5 µονάδες διαφορά τη Ν.∆. από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα, στην ιδιαίτερα κρίσιµη αυτή εκλογική αναµέτρηση θα δώσουν και πάλι την απάντηση που αρµόζει, ψηφίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιµες για το µέλλον της χώρας, για το µέλλον όλων µας και κυρίως των παιδιών µας.

Η Ν.∆. θα πετύχει την αυτοδυναµία;

Ο πρόεδρός µας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται ισχυρή λαϊκή εντολή. Και θα σας παραθέσω τις δηλώσεις του, για να είµαστε απολύτως σαφείς: Εάν δεν µπορεί να σχηµατιστεί για οποιονδήποτε λόγο κυβέρνηση µετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τότε η χώρα νοµοτελειακά θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές τον ∆εκαπενταύγουστο. Και βέβαια θα οδηγηθεί σε εκλογές τον ∆εκαπενταύγουστο µε απλή αναλογική. Το οποίο σηµαίνει εκ των πραγµάτων ότι η µόνη κυβέρνηση η οποία θα µπορεί να σχηµατιστεί είναι µια κυβέρνηση -την οποία εγώ δεν την αντιλαµβάνοµαι- εθνικής συνεννόησης, όπου θα πρέπει στην ουσία το πρώτο και το δεύτερο κόµµα να συνεννοηθούν. Αν αυτό θέλουν οι Ελληνες πολίτες, τότε προφανώς δεν πρέπει να µας δώσουν ισχυρή εντολή. Αλλά δεν αισθάνοµαι ότι οι Ελληνες πολίτες θέλουν αυτήν τη στιγµή να υπάρχει αυτό το ενδεχόµενο, το οποίο, σας θυµίζω, θα γίνει κατακαλόκαιρο, θα γίνει µε τα εθνικά µας θέµατα ανοιχτά και µε την οικονοµία στην κατάσταση που είναι.

Τι χρειάζεται η χώρα για να αντικρίσει την ανάπτυξη µε ουσιαστικές κινήσεις; Οι Ελληνες αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το µέλλον που τους αξίζει µε αισιοδοξία, µε χαµόγελο, µε αυτοπεποίθηση. Η Νέα ∆ηµοκρατία έχει ένα συγκροτηµένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόµενης µέρας. Για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουµε τον τουρισµό, για το πώς θα δηµιουργήσουµε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα µειώσουµε τη φορολογία, για το πώς οι Ελληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς. Και σε αυτή τη µεγάλη προσπάθεια πρέπει να είµαστε όλοι ενωµένοι για να προχωρήσουµε µπροστά, διότι ενωµένοι µπορούµε να διεκδικήσουµε την καλύτερη Ελλάδα που µας αξίζει.

Εάν η Ν.∆. πετύχει την άνοδο στην εξουσία και την αυτοδυναµία θα κερδίσει περισσότερες έδρες η ∆ωδεκάνησος, όπου πολιτεύεστε;

Λογικά και αριθµητικά, ναι, και είναι το πιο πιθανό σενάριο. Αυτό που µας ενδιαφέρει, κυρίως, είναι να έχουµε ισχυρή φωνή µέσα στη Βουλή. Ηδη από την ευρωκάλπη, οι ∆ωδεκανήσιοι ανέβασαν τα ποσοστά της Ν.∆. στο 33% περίπου, όπου ήταν δηλαδή και το 2012. Μόνο το 2015 είχε σηµειώσει πτώση σε αυτή την περιοχή, συγκυριακά, καθώς ανέβηκαν πολύ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Συνεπώς, έχω εµπιστοσύνη στους συµπατριώτες µου και είµαι σίγουρος ότι θα πράξουν και πάλι το ίδιο στην κάλπη της 7ης Ιουλίου.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες για τη δική σας περιοχή, που θα θέσει η αυριανή κυβέρνηση της Ν.∆.;

Είναι γνωστό πως σηµείο αιχµής του προγράµµατος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι φοροελαφρύνσεις. Είναι η ώρα να µιλήσουµε για την προοπτική της ανάπτυξης µε πραγµατικούς όρους: Τη µείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την επιτάχυνση της οικονοµικής ανάπτυξης και τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας – το τετράπτυχο στο οποίο βασίζεται το κυβερνητικό σχέδιο της Ν.∆. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εποµένη των εκλογών. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε όλοι εµείς οι νησιώτες ότι έχουµε χάσει τον µειωµένο ΦΠΑ ενώ έχουµε υποστεί υπερφορολόγηση σε όλες τις υπηρεσίες, µετακινήσεις, καύσιµα, αγαθά, εµπορεύµατα, στα κρασιά και στο αλκοόλ και µια σειρά άλλων φόρων που έρχονται να προστεθούν αθροιστικά και να στραγγαλίσουν την επιχειρηµατικότητα, ενώ γονάτισαν εντελώς τη µεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελµατίες. Γι’ αυτόν τον λόγο, όλοι µαζί στις 7 Ιουλίου πρέπει να δώσουµε ένα ηχηρό µήνυµα στις κάλπες, να εκλέξουµε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να φέρουµε την πολιτική αλλαγή που επιζητεί ο τόπος µας.