Πε. Μαρ 28th, 2024

Κοσμοσυρροή στην πρώτη εκδήλωση του Αντώνη Καμπουράκη για τον δήμο Ρόδου (pics)

Ενώπιον μιας κοσμοσυρροής, όμοια της οποίας δεν έχει ζήσει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα η Ρόδος, σε προεκλογική περίοδο, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης ανακοίνωσε κι επισήμως την υποψηφιότητά του και ταυτόχρονα ανέλυσε τους στόχους και τις επιδιώξεις του, με μια ομιλία, που πραγματικά «τσάκιζε κόκαλα».

Εκτός του πλήθους κόσμου, επωνύμων και ανωνύμων, απ’ όλες τις τάξεις του νησιού διακρίναμε τους κ.κ. Γιάννη Παππά, Βασ. Μηναΐδη, Γιάννη Παρασκευά, Βασ. Υψηλάντη, Στ. Δράκο, Θ. Ζαγοράκη ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μάνο Κόκκινο, Γ. Βαληνάκη, Χ. Χατζηευθυμίου, Γ. Γιαννόπουλο, Γ. Παππά, Μίκα Ιατρίδη, Γ. Πάππου, Γ. Χατζημάρκο, Aλίκη Mοσχή, Σάββα Xατζησάββα κ.ά.

Τον κ. Καμπουράκη προλόγησε ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Xατζημάρκος μίλησε για την φιλολαϊκή σύβαση εργασίας των ξενοδόχων κι ανέφερε ότι υπηρετεί την κοινωνική ευημερία. Oπως ανέφερε, δεν έχασε ευκαιρία για να βοηθήσει πατρίδα, συνάνθρωπο, με αγάπη, μακριά από τη δημοσιότητα.

Στη συνέχεια τρία νέα κορίτσια μίλησαν για το πώς βλέπουν τη Ρόδο του σήμερα και πώς ονειρεύονται το αύριο.  Η Μαρία, η Δέσποινα και η Eιρήνη…

Η πρώτη μίλησε για τα σχολεία, την εικόνα εγκατάλειψης, και ζήτησε πολιτιστικές εκδηλώσεις για μαθητές. Να έχουν φωνή, ιδέες και προτάσεις. «Θέλω η Ρόδος να αγαπάει τα παιδιά της», είπε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη μίλησε για το κυκλοφοριακό, για τα AMEA, για το δίκτυο ομβρίων υδάτων, την ασφάλεια στους δρόμους κλπ

H τρίτη μίλησε για περιβάλλον, σκουπίδια ανακύκλωση, παιδικές χαρές, αδέσποτα, φύση,  αναδασώσεις,  φυτεύσεις.

Σημειώνεται ότι οι ομιλίες μεταδίδοντο και στη νοηματική γλώσσα.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Αντ. Καμπουράκη:

Αγαπημένες φίλες

κι Αγαπημένοι φίλοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που είστε σήμερα μαζί μου. Σας ευχαριστώ, που αφήσατε τις υποχρεώσεις σας, για να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου. Σας ευχαριστώ, που μου δίνετε δύναμη στο ξεκίνημά μας.

Ειλικρινά, αυτή η τόσο μαζική και θερμή ανταπόκριση, με Συγκινεί! Βαθιά !!!

Εισπράττω την αγάπη, και τη στήριξή σας, σε αυτό τον δύσκολο, αλλά και όμορφο αγώνα, που ξεκινάμε μαζί!

Ακούγοντας μόλις την Δέσποινα, την Μαρία και την Ειρήνη, γεμίζω με μεγάλη συγκίνηση, αλλά και με μεγάλη αγωνία. Είμαι βέβαιος, πως το ίδιο ακριβώς νιώθετε κι εσείς, ακούγοντας τα νιάτα του νησιού μας, να διεκδικούν το δικαίωμά τους στο όνειρο, στη Ρόδο του Αύριο. Του δικού τους Αύριο!

Για τα παιδιά μας αξίζει, να κάνουμε πραγματικά, το καλύτερο που μπορούμε. Να τους δώσουμε όλες τις δυνατότητες, να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Θα σας το πω, όπως ακριβώς το νιώθω. Γι’ αυτά τα παιδιά, γι’ αυτό τον τόπο, που μου έδωσε την περηφάνια, να καμαρώνω που είμαι Ροδίτης, νιώθω το χρέος, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όλο μου το είναι, να αφοσιωθώ στον καθημερινό αγώνα να αλλάξουμε τα πράγματα, και να τελειώσουμε εδώ, με τη Ρόδο που μας πληγώνει. Nα ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία. Να προοδεύσουμε ξανά. Και να φτιάξουμε μαζί, το μέλλον μας.

Για να κληροδοτήσουμε σε αυτά τα παιδιά, μια Ρόδο καθαρή, όμορφη, λειτουργική, λαμπερή, εξωστρεφή. Με παγκόσμια λάμψη, κι ακτινοβολία.

Όπως αξίζει σε ένα τόπο ευλογημένο, από το Θεό. Με ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, και με ανοιχτούς ορίζοντες. Εργατικούς και Φιλότιμους, που ξέρουν να δημιουργούν και να προοδεύουν.

Αυτό είναι αγαπημένοι μου φίλοι το διακύβευμα, για τον τόπο μας. Ή θα προχωρήσουμε με δύναμη μπροστά, για να ξανακάνουμε τη Ρόδο μεγάλη, ή θα συνθηκολογήσουμε με την αδράνεια, τη στασιμότητα και την απαξίωση…

Όταν λοιπόν, με πλησιάζουν διάφοροι καλοθελητές, και μου λένε, «ρε Αντώνη, μια χαρά είσαι, τι θες και μπλέκεις;», απαντώ, πως ΔΕΝ θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα, να παρακολουθώ την παρακμή.

Δεν το μπορώ, ως Ροδίτης. Με πονάει.

Δεν το μπορώ, ως πατέρας. Με πληγώνει.

Δεν το μπορώ, ως επαγγελματίας, ως Ξενοδόχος, που έζησα τι θα πει Ρόδος Διεθνούς Λάμψης κι Ακτινοβολίας, Ρόδος μεγάλων παγκόσμιων Συναντήσεων.

Δεν μπορώ, να πετάξω τώρα «λευκή πετσέτα», και να συμβιβαστώ με τη Ρόδο, των χαμηλών προσδοκιών, της μετριότητας, και των χαμένων ευκαιριών.

Οτιδήποτε ΔΕΝ κάνουμε σήμερα, οτιδήποτε ΔΕΝ επιλύουμε σήμερα, προστίθεται στα προβλήματα του αύριο. Το να προνοείς, είναι καλύτερο από το να επιλύεις, ή να γιατρεύεις. Αυτό έλειψε από τη Ρόδο μας.

Γι’ αυτό κι όταν μου λένε, «άστα όπως είναι, ρε Αντώνη, τίποτα δεν αλλάζει», απαντώ, πως αν δεν άλλαζε τίποτα, θα ζούσαμε ακόμη, στα σπήλαια.

Η πραγματικότητα αλλάζει. Αλλάζει, όταν θέλουμε να την αλλάξουμε. Το «αδύνατο», είναι το άλλοθι, όσων θέλουν να μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι, για να συντηρήσουν καρέκλες, και προνόμια.

Όπως όλοι ξέρετε, ΔΕΝ είμαι Επαγγελματίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εγώ ζω από την αγορά.

Εγώ, ΔΕΝ ψάχνω δέκα (10) λόγους για να ΜΗΝ γίνει κάτι, αλλά αντίθετα: τον ένα (01) καλό λόγο, για να γίνει κάτι.

Να δημιουργηθεί όφελος, για όλους.

Να δημιουργηθούν εισοδήματα.

Να υπάρχει αποτέλεσμα. Με αξιοπρέπεια. Με αξίες. Με ιδανικά. Με την κοινωνία Όρθια.

Έχω μάθει να μη σταματώ την προσπάθεια, αν δεν φτάσω στη λύση.

Εμένα, ΔΕΝ με ενδιαφέρει να γίνω άλλος ένας τροχονόμος συμφερόντων, κι αδιεξόδων.

Να δώσω προοπτική στο νησί μας, θέλω. Λύσεις στα προβλήματά μας.

Γιατί, αυτό ξέρω να κάνω. Είναι η δουλειά μου. Και αυτό προσπάθησα να κάνω, από όπου και αν πέρασα.

Από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, από την Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδος, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ.

Για να το ξεκαθαρίσω, λοιπόν: Εγώ δεν μπαίνω στην Αυτοδιοίκηση για τα ωραία, τα παχιά, και μεγάλα λόγια. Τα είδαμε τι πετύχανε, οι επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης.

Εγώ μπαίνω, για να ακούσω, για να σχεδιάσω, για να πράξω. Για να αφήσω, ένα έργο πίσω μου. Που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μου. Και για να είναι, και τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν, περήφανα γι’ αυτό, που έφτιαξε ο πατέρας τους.

Για μένα ο Δήμαρχος, ΔΕΝ είναι για τα καφενεία, τα πανηγύρια και τα τσίπουρα. Είναι για να σχεδιάσει τις λύσεις, και να κάνει έργο, που θα φτάνει σε όλους τους συμπολίτες μας. Σε όλο το νησί μας.

Ούτε μπαίνω σε αυτό τον αγώνα, για να ασχοληθώ με τις μικρότητες και την παραπολιτική. Η κριτική μου προς όλους, θα είναι πάντα Πολιτική. Δεν θα με ακούσετε, ούτε να απαντάω στη λάσπη με λάσπη, ούτε να διχάζω, ούτε να ρίχνω το επίπεδο, της εκλογικής αντιπαράθεσης.

Φίλες & Φίλοι,

Όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε πολλά, κι αποδείχθηκαν Ακάλυπτες επιταγές. «Πέτσινες», που λένε και στην αγορά.

Όλοι όμως πλέον καταλαβαίνουν, πως ζούμε σε μια Ρόδο, που έχει μείνει πίσω.

Πάμε με το…κάρο! Μας παίρνει ο κατήφορος. Συνηθίσαμε στο λίγο, στο μέτριο, στο πρόχειρο. Στο «δε βαριέσαι αδερφέ».

Προσωπικά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ούτε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Καλές προθέσεις, μπορεί και να είχε κάποτε. Έργο δεν έκανε.

Κι αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε έστω πού και πού, και μια (01) συγγνώμη. Δυστυχώς όμως καμιά παραδοχή λάθους.

Με ύφος «φωτεινού παντογνώστη», κάνουν πως έχουν το αλάθητο του …Πάπα. Μιλάνε για εμπειρία…, αλλά το μόνο στο οποίο έχουν εμπειρία τελικά, είναι στο να βαφτίζουν την Αποτυχία τους, σε «100% επιτυχία» τους…. Σε 100% επίτευξη των στόχων τους. Των ΔΙΚΩΝ τους στόχων.

ΟΧΙ, των δικών μας, καθημερινών αναγκών. Με όλο τον Σεβασμό κύριε Δήμαρχε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν νομίζω, ότι είμαι άδικος.

Ζούμε σε μια Ρόδο πνιγμένη στα σκουπίδια, και στους σκουπιδότοπους. Με σκοτεινούς δρόμους. Με κυκλοφοριακό κομφούζιο, στο κέντρο της πόλης. Με 40 λεπτά την απόσταση «Πόλη-Αεροδρόμιο». Με 30 λεπτά την απόσταση «Ροδίνι-Μαντράκι».

Μια Ρόδο, που φθάσαμε αισίως στο 2019, οι Ροδίτες να λένε το νερό, νεράκι. Και που καρδιοχτυπάμε, για μην μείνουμε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Κι αυτή τη Ρόδο, δεν τη ζούμε μόνον εμείς. Τη ζούνε και οι επισκέπτες μας. Τρέχουμε, κάποιοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας και προβάλλοντας τη Ρόδο. Για να έχουμε κάθε χρόνο τουρισμό, για να έχουμε δουλειές, να έχουμε εισοδήματα, να κάνουν τζίρο μαγαζιά, κι επιχειρήσεις, για να καταφέρνουν να επιζήσουν οι Ροδίτες. Και τελικά όταν φτάνουν ζουν κι αυτοί, την ίδια, μίζερη πραγματικότητα.

Φίλες & Φίλοι,

Πρόοδος, σε ένα τόπο σημαίνει, να μπορεί να κινείται με ταχύτητα, και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Εμείς όμως, από οδηγοί κάποτε, καταλήξαμε ουραγοί.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω κάτι σημαντικό, από την ιστορία μας. Στις 07 Μαρτίου του 1948, ο Δήμαρχος Γαβριήλ Χαρίτος, κατά την Ενσωμάτωση, είπε:

«Οι Δωδεκανήσιοι, έχουν πλέον πλήρη επίγνωσιν της αποστολής των, και γνωρίζουν ότι διά της ενώσεως, θα συμβάλουν απ’ ευθείας εις την Ευημερίαν, την Πρόοδον & την Ακμήν της Ελλάδος».

Κι όμως! Εμείς, οι δακτυλοδεικτούμενοι και αξιοζήλευτοι, καταντήσαμε σήμερα φτωχοσυγγενείς, και επαίτες.

Ζούμε σε μια Ρόδο, πολύ κάτω από τις δυνατότητές της. Αφημένη στον «αυτόματο», και στον καθημερινό ηρωισμό, των πολιτών της.

Πολύ σπάνια ένας τόσο προικισμένος τόπος, έχει τέτοια κακή τύχη, εξαιτίας μιας τόσο κακής Τοπικής Διακυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, αυτό μας έχει συμβεί.

Που; Στη Ρόδο! Που προσφέρει τόσα στη χώρα, που διαχρονικά αποτελεί το Χαμόγελο, στο καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας.

Τα λέμε παραέξω αυτά, και ΔΕΝ μας πιστεύουν. Γελάνε. Τους φαίνεται αδιανόητο, η Ρόδος να στερείται θεμελιωδών υποδομών. Να στερείται βασικών υπηρεσιών. Και το μόνο που να μην στερείται, να είναι οι Φόροι, και τα Τέλη.

Τα οποία ουδείς μάλιστα γνωρίζει, σε επίπεδο Δήμου, πού πάνε, και πώς χρησιμοποιούνται, αφού δεν υπάρχει καμιά σοβαρή λογοδοσία. Κανείς Ροδίτης δεν βλέπει, να πιάνουν τόπο οι θυσίες του. Οι μεγάλες, και δυσανάλογες θυσίες του.

Αλήθεια, ξέρει κανείς που βρίσκουμε Δημόσια Δημοσιευμένους τους Ισολογισμούς του Δήμου μας; Πού βρίσκουμε Δημόσια Δημοσιευμένους, τους απολογισμούς του ΔηΦοΔω; Πού πήγαν τόσα εκατομμύρια, τόσων πολλών θυσιών, από όλους τους Ροδίτες; Πού δαπανήθηκαν; Τι αγοράσαμε; Ξέρει κανείς;

Ζούμε χρόνια μαρασμού, και οπισθοδρόμησης. Ζούμε τα αδιέξοδα, τα οποία έχει συσσωρεύσει, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ζούμε την αδιαφάνεια, τον ετσιθελισμό, και τη σπατάλη. Ζούμε την αναξιοπιστία στα λόγια, και την ανικανότητα στα έργα. Στα …έργα που άρχισαν ξαφνικά να εξαγγέλλονται, τέσσερις μήνες, πριν τις εκλογές. Ποιον κοροϊδεύουν, όσοι παριστάνουν τους ταχυδακτυλουργούς, βγάζοντας λαγούς από το καπέλο;

Στο νησί μας, από τη μια είμαστε οι πολλοί, που με τον καθημερινό μόχθο, και με την προσπάθειά μας, ποτίζουμε το δέντρο να ανθίσει, να δώσει καρπούς.

Και από την άλλη, οι λίγοι, οι «ημέτεροι», και οι κολλητοί, που το πριονίζουν συστηματικά, για να ρίχνουν ξύλα στη φωτιά της εξουσίας, που τους ζεσταίνει.

Πότε με κραυγές, και πότε με ψιθύρους, επιχειρούν να θολώσουν τα νερά, να παραπλανήσουν ξανά και ξανά. Να κρατήσουν, τις ζεστές καρέκλες της εξουσίας. Τους φαίνεται, αδιανόητο να τις αποχωριστούν.

Ματαιοπονούν! Αυτό έχω να τους πω σήμερα, από εδώ.

Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής: Βαρεθήκαμε!

Τα δεδομένα άλλαξαν. Η σιωπηλή πλειοψηφία που σας ανεχόταν, έχει αποφασίσει να μιλήσει, και να απαιτήσει! Και θα μιλήσει με την ψήφο της, στις 19 Μαΐου!

Οι Ροδίτες που αγαπάμε τον τόπο μας, που αγαπάμε τα παιδιά μας, που αγωνιούμε για το μέλλον, επειδή ΔΕΝ ξεχνάμε την ιστορία μας, έχουμε πλέον φωνή.

Φτάνει ως εδώ, με την ανικανότητα, και την αποτυχία!

Φτάνει, με το λαϊκισμό, και τα παλαιοκομματικά τερτίπια.

Τα έχουμε δει όλα. Τα ξέρουμε όλα αυτά. Τα αφήνουμε πίσω μας.

Αρκετά πια!

Η νέα εποχή για τη Ρόδο ξεκίνησε!

Βγαίνουμε μπροστά!

Με δύναμη για τη Ρόδο μας!

Με δύναμη για τη Ρόδο που αξίζουμε!

Με δύναμη, για να αποκτήσει ο τόπος μας ξανά, προοπτική!

Και αυτή η δύναμη, είμαστε εμείς. Μαζί!

Φίλες & Φίλοι,

Είναι ώρα, να δώσουμε ξανά στη Ρόδο μας, κύρος, αίγλη, και ποιότητα. Είναι ώρα, το νησί μας να αναπτυχθεί, όπως του αξίζει. Είναι ώρα για τη Ρόδο, να πάρει όσα στερήθηκε, αυτά τα χρόνια.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ έχει πει: Πάντα, είναι η σωστή ώρα, για να κάνεις το σωστό.

Για να κάνουμε το σωστό, είμαστε σήμερα εδώ.

Απευθύνουμε προσκλητήριο, σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Σε κάθε Ροδίτισσα, σε κάθε Ροδίτη, που αγωνιά για το μέλλον.

Απευθύνουμε πρόσκληση στη νεολαία μας, για να γίνει ισότιμο, ισχυρό μέρος, αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Να κάνουμε ένα άλμα «πιο γρήγορο, από τη φθορά», όπως μας λέει ο ποιητής του Αιγαίου, ο Ελύτης.

Μπορούμε να το κάνουμε;

Γίνεται;

Η απάντησή μας είναι δυνατή, και καθαρή:

Και μπορούμε! Και, γίνεται!!!

Γιατί, μαζί είμαστε η δύναμη, που μπορεί να δώσει λύσεις, και προοπτική. Να βάλει στόχους. Να πετύχει αποτελέσματα. Να κάνει πραγματικότητα το όραμα μιας Ρόδου, που ξαναβρίσκει τον εαυτό της. Που ανακτά, την κοσμοπολίτικη λάμψη της. Που δημιουργεί γενναία, το μέλλον της. Με οικονομική ανάπτυξη, με την Ροδίτικη κοινωνία όρθια.

Για παράδειγμα, εδώ που σπούδασαν ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Κικέρωνας, δεν μπορεί να μην είναι και σήμερα, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, παγκόσμιου βεληνεκούς; Στην κορυφή προτίμησης για τα θερινά προγράμματα, των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου;

Αντ’ αυτού, για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, Πενήντα  εκατομμύρια ευρώ οριοθετεί ως μίνιμουμ, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δέκα  πανηγυρίζουν κάποιοι, πως θα αναζητήσουν…., για να βρουν.

Άλλο παράδειγμα. Δεν μπορεί η Αγιά Σοφιά της Βασιλεύουσας, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, να έχει κεραμίδια φτιαγμένα στη Ρόδο, και να μην είναι και σήμερα η Ρόδος μας, ένα νησί πρότυπο παραγωγής, εμπορίου, και εξαγωγών. Ούτε ένας τόπος, που δίδαξε την παγκόσμια αισθητική με τη Νίκη της Σαμοθράκης, να μην έχει διακριτή ταυτότητα.

Το παρελθόν μας, ΔΕΝ είναι φολκλόρ. Ο πολιτισμός μας, ΔΕΝ είναι πάρεργο. Διατηρώντας ζωντανή τη μοναδική ταυτότητά μας, όπως σμιλεύτηκε μέσα  στους αιώνες, οφείλουμε να την αναδείξουμε, και να την προσαρμόσουμε με επιτυχία, στους σημερινούς καιρούς.

Είναι ώρα επιτέλους, να ξεκαθαρίσουμε, να ανανεώσουμε, και να ενισχύσουμε το Brand της Ρόδου, την εικόνα της, την ταυτότητά της. Και με τη δύναμη, και τη γοητεία αυτού του τόπου, να παρουσιαστούμε ξανά στον κόσμο.

Έτσι, θα αποκτήσει ξανά προοπτική, υγιούς ανάπτυξης το νησί μας. Αλλά έτσι, θα γίνει καλύτερη, και η καθημερινότητα όλων μας.

Και όλοι μαζί,

πιστέψτε το,

έχουμε τη δύναμη, να τα καταφέρουμε.

Έχουμε τη δύναμη να οραματιστούμε, για το νησί μας.

Αλλά και να σχεδιάσουμε, πώς θα κάνουμε το όραμα πράξη.

Να εργαστούμε με αποφασιστικότητα, να κοπιάσουμε, και να κατακτήσουμε, τον στόχο μας.

Με χρονοδιάγραμμα δράσεων. Με διασφάλιση πόρων, και χρηματοδότησης. Με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με επιμονή, στο τελικό αποτέλεσμα κάθε επένδυσης. Ώστε και το τελευταίο ευρώ μας, ώστε και το τελευταίο ευρώ του Ροδίτη, να πιάνει τόπο. Με απολογισμό. Με λογοδοσία. Όχι, με υπεκφυγές, με μηνύσεις και υπονοούμενα.

Έχουμε τη δύναμη, να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά. Κι αληθινή ικανότητα διεκδίκησης, δεν σημαίνει «στημένα» ραντεβού σε Υπουργικά Γραφεία, ή στο Δημαρχείο για φωτογραφίες αυταρέσκειας.

Αποτελεσματική διεκδίκηση σημαίνει τεκμηριωμένες απόψεις, από τους καλύτερους συμβούλους της Ρόδου, και της Ελλάδας. Σημαίνει να έχουμε επιρροή, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στην Αθήνα. Στην Ευρώπη. Να στεκόμαστε, ως ίσος προς ίσο. Να ανοίγουμε τις κλειστές πόρτες. Να τους μιλάμε, και να μας ακούνε. Να βρίσκουμε το δίκιο μας. Να παίρνουμε αποτελέσματα.

Έχουμε τη δύναμη να πετυχαίνουμε, κάθε μέρα, μικρές και μεγάλες νίκες, στην τοπική διακυβέρνηση. Να λύσουμε βασικά προβλήματα καθημερινότητας του νησιού μας, αλλά και να σχεδιάσουμε το αύριο. Να θέσουμε στόχους, άλλους άμεσους, και άλλους μεσοπρόθεσμους, και όλοι μαζί να δουλέψουμε, συστηματικά και ακούραστα, για να τους πραγματοποιήσουμε. Χωρίς δικαιολογίες, και χωρίς «κοκόρια» φορτωμένα, με τις δικές μας ανικανότητες. Για να μην πω φορτωμένα, με τις δικές μας «σκοπιμότητες».

Έχουμε τη δύναμη να φροντίσουμε, για την ποιότητα ζωής σε αυτόν τον τόπο. Να ζούμε σε μια καθαρή πόλη. Με περιποιημένο πράσινο, φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους, με σύγχρονες αθλητικές, και σχολικές, εγκαταστάσεις.

Έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε ισόρροπη ανάπτυξη, σε όλο το νησί. Ώστε να διαχέονται τα οφέλη παντού, και με δίκαιο τρόπο. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές μας, και χαράσσοντας συνεκτικές πρωτοβουλίες, που θα λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Δημιουργώντας νέες δουλειές, ανθρώπινα εισοδήματα. Ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Έχουμε τη δύναμη, για περισσότερη εξωστρέφεια. Να αξιοποιήσουμε επιτέλους τους φίλους της Ρόδου. Τους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Να προωθήσουμε την καινοτομία, και τις νέες τεχνολογίες, που μπορούν να αντισταθμίσουν δυσκολίες, που βιώνουμε εδώ. Στις εσχατιές του Αιγαίου.

Έχουμε τη δύναμη, να δείξουμε αλληλεγγύη, με πρωταγωνιστή ένα Δήμο, που θα φροντίζει πραγματικά, όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ένα Δήμο – Σπίτι για κάθε Πολίτη. Για τους ηλικιωμένους. Για τις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά. Για τους οικονομικά ασθενέστερους. Για τους πιο απομονωμένους. Μέσα από στοχευμένα προγράμματα, όπως κάνουν σήμερα άλλοι Δήμοι της χώρας μας. Στα οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν οργανωμένα, και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. Να τους ενθαρρύνουμε. Και να τους προσελκύσουμε. Όχι να τους απογοητεύουμε, και να τους διώχνουμε. Γιατί τότε, χάνουμε εμείς.

Φίλες & Φίλοι,

Έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε ενωμένοι. Η πρόοδος του νησιού μας, αφορά τους πάντες. Πόλη, και περιφέρεια. Πολίτες, όλων των κοινωνικών ομάδων. Στόχος μας είναι, ένα νησί, που κανένας πολίτης και καμία γωνιά του, δεν θα μένουν πίσω. Αλλά, όλοι θα έχουν όφελος, από την πρόοδό της Ρόδου μας.

Όλοι μαζί, θα πάμε μπροστά.

Όλοι μαζί, βγαίνουμε μπροστά, λοιπόν. Με δύναμη για τη Ρόδο!

Για να υπηρετήσουμε ένα νέο ύφος, στην Τοπική Διακυβέρνηση.

Να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Να υπάρχει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, ανάμεσα στους Πολίτες, και τη Δημοτική αρχή.

Η εμπιστοσύνη, είναι ουσιαστική προϋπόθεση, για να κάνουμε το μεγάλο άλμα, προς τα εμπρός. Κι εμπιστοσύνη ξέρετε, σημαίνει να κάνουμε το λόγο μας, πράξη.

Όπως εξίσου σημαντική, σας το είπα και πριν λίγο, είναι και η ενότητα.

Πέρα και πάνω από κόμματα. Και χρώματα.

Δεν υπάρχουν μπλε, πράσινες, ή κόκκινες λύσεις. Υπάρχουν καλές λύσεις, κακές λύσεις. Και υπάρχει και αδράνεια. Εγκληματική αδράνεια. Ενωμένοι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις, για τον τόπο μας.

Με ενότητα κι εμπιστοσύνη, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Οι νέες προκλήσεις, απαιτούν νέες αντιλήψεις, και νέες πρακτικές.

Νέες συμπεριφορές. Και Νέα «Υλικά».

Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ μπορεί ούτε να αυτοσχεδιάζει με προχειρότητα, ούτε να λειτουργεί σαν κομματάρχης, του περασμένου αιώνα. Το «πέσε πίτα, να σε φάω», που είχαν συνηθίσει οι επαγγελματίες της πολιτικής, ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το στρατηγείο για τη χάραξη ολοκληρωμένων, και συνεκτικών στρατηγικών λύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης. Αξιοποιώντας πλεονεκτήματα, και ευκαιρίες. Σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια, και παρεμβαίνοντας στοχευμένα, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Μαζί με εκείνους που τις σχεδιάζουν. Μαζί τους!!! Όχι απέναντί τους. Με κατόπιν εορτής, «τζάμπα μαγκιές».

Έτσι θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες, έτσι θα δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες, για όλους. Χωρίς αποκλεισμούς, και χωρίς εξαιρέσεις. ΔΕΝ υπάρχουν δικά μας, και Ξένα Παιδιά. Υπάρχουν άξιοι Ροδίτες, & άξιες Ροδίτισσες.

Βγαίνουμε λοιπόν μπροστά, για να ενώσουμε χέρια. Για να ενώσουμε ιδέες. Για να ενώσουμε δυνάμεις.

Να υπερβούμε, τα όποια μικρά που χωρίζουν, για χάρη των μεγάλων που ενώνουν. Κανένας που αγαπά τη Ρόδο, και νοιάζεται γι’ αυτήν, ΔΕΝ περισσεύει σε αυτή τη μεγάλη, προσπάθεια.

Όλοι έχουμε μια κομματική προτίμηση. Γνωριζόμαστε άλλωστε. Αλλά η Αυτοδιοίκηση, οφείλει να υπερβαίνει κάθε διαχωρισμό. Κομματικό, κοινωνικό, ή γεωγραφικό.

Το είπα, το ξαναλέω, και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω:

Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά.

Κανένας μόνος του.

Κανένας πίσω!

Γι’ αυτό και θέλω να δηλώσω, πως όταν οι εκλογές τελειώσουν και παρά τη μεγάλη νίκη που θα μας δώσουν οι πολίτες, θα αναζητήσω, τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις, και συνεργασίες. Προκειμένου ο τόπος μας, να προχωρήσει μπροστά.

Για εμάς,

για τα παιδιά μας,

για τον τόπο μας.

Ένα τόπο, που θέλουμε να αξίζει, να ζει κανείς. Να δουλεύει. Να σπουδάζει. Να ερωτεύεται. Να κάνει οικογένεια. Να διασκεδάζει με φίλους. Να επενδύει. Να ανοίγει ένα μαγαζί. Να δοκιμάζει μια νέα καλλιέργεια.

Γιατί, μόνο ένας τόπος που έχει αξία για τους μόνιμους κατοίκους του, μπορεί να έχει αξία, και για τους επισκέπτες του. Καλύτερη ζωή στη Ρόδο, σημαίνει και καλύτερο τουριστικό προϊόν της Ρόδου. Σημαίνει, και καλύτερες ευκαιρίες, για την τοπική οικονομία, καλύτερη ζωή για όλες τις Ροδίτισσες, και για όλους τους Ροδίτες.

Αυτός είναι ο Ενάρετος Κύκλος, που θέλουμε να πετύχουμε. Και θα τον πετύχουμε.

Θέλουν,

δεν θέλουν,

θα τον πετύχουμε!

Ροδίτισσες & Ροδίτες,

Φίλες & φίλοι,

Το νησί μας, είναι η ζωή μας. Το παρόν και το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον των γενιών που έρχονται, μετά από μας. Κι έτσι, σήμερα ΔΕΝ δημιουργούμε απλώς, ένα Συνδυασμό για τις Εκλογές…

Δημιουργούμε ένα Κίνημα Πολιτών, που βγαίνει μέσα από την ίδια την κοινωνία. Ένα κίνημα που βγαίνει μπροστά, με Δύναμη και αυτοπεποίθηση, για να δώσει τις λύσεις που τόσα χρόνια καθυστερούν, για να διεκδικήσει, και για να καταστήσει εφικτό και κοντινό, το όραμα, μιας Ρόδου που θα αγαπά, και θα αγαπιέται. Με πάθος. Από κατοίκους, και επισκέπτες.

Με δύναμη για τη Ρόδο, λοιπόν!

Μαζί!

Όλοι μαζί!

Στην πρώτη γραμμή.

Για τη ζωή μας. Για τα παιδιά μας. Για την ιστορία μας.

Για το Μέλλον, που αξίζει στη Ρόδο μας.

Πηγή:www.dimokratiki.gr