Πα. Απρ 26th, 2024

Αποστάσεις Σταθάκη από Πολάκη με φόντο την έδρα στα Χανιά

«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα», λέει ο ελληνικός λαός και όποιος παρακολουθεί τι γίνεται στα πολιτικά πράγματα των Χανίων μπορεί να καταλάβει ακριβώς την παροιμία αυτή. Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν επισήμως ότι θα είναι και οι δύο υποψήφιοι στα Χανιά. Ελα, όμως, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει με το ζόρι μία έδρα.

Η Ν.Δ. στις εκλογές του 2015 δεν είχε πάρει καν έδρα, οπότε ακόμα και η μία αποτελεί όνειρο και οι δύο υπουργοί του Τσίπρα δίνουν μάχη.

Βγήκε, λοιπόν, ο υπουργός Περιβάλλοντος στο Χανιά Live TV και, μετά τις απαραίτητες φιλοφρονήσεις, ξεκαθάρισε σχολιάζοντας τον Πολάκη ότι «προφανώς είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι». Πήρε απόσταση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, για να μην ταυτιστεί μαζί του και για να δείξει ότι η προεκλογική περίοδος για τον ίδιο ξεκίνησε.

Για όσους έχουν καλή μνήμη, πάντως, ο Γ. Σταθάκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχε πάρει 20.456 σταυρούς, ενώ ο Παύλος Πολάκης 15.645. Και οι μαγκιές και οι ψευτοπαλληκαριές, για κακή τύχη του Πολάκη και καλή του δημοκρατικού πολιτεύματος, στα Χανιά δεν μεταφράζονται αυτόματα σε ψήφους.

Οι κακές γλώσσες, μάλιστα, υπενθυμίζουν τη δυσαρέσκεια του Γ. Σταθάκη για το γεγονός ότι ο Π. Πολάκης είχε αναλάβει -με εντολή Τσίπρα- συντονιστής για τα έργα της Κρήτης, θεωρώντας το unfair. Καλά ξεκινήσαμε…