Σα. Απρ 20th, 2024

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Νάνσυ Αγγελάκη και Γρηγόρης Αρχοντάκης στον δήμο Χανίων

Την από κοινού κάθοδό τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Χανίων ανακοίνωσαν η Νάνσυ Αγγελάκη και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απόφασή προέκυψε μετά τη διαπίστωση σύγκλισης σε μεγάλο βαθμό τόσο των προγραμματικών τους θέσεων όσο αφορά στην ανάπτυξη του Δήμου Χανίων όσο και των λύσεων που μπορούν να προωθηθούν για την αντιμετώπιση των μικρότερων ή μεγαλύτερων προβλημάτων του».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Μετά την ανακοίνωση της καθόδου μας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου σε κοινό ψηφοδέλτιο, των δύο Συνδυασμών που ηγούμαστε, και των οποίων τα Στελέχη συμφώνησαν με  την απόφασή μας ως μια απόφαση ουσιαστική και προς τη σωστή κατεύθυνση, σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας αλλά και βέβαια να διατυπώσουμε το σκεπτικό που μας οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση.

Εμείς οι δύο επικεφαλής, σαφέστατα έχουμε διαφορετική κοινωνική αναφορά και διαφορετική πορεία στα Aυτοδιοικητικά δρώμενα. Έχουμε -κατά τη γνώμη μας- και πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε – και φυσικά θα χειριστούμε και στο μέλλον- τα τοπικά θέματα. Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούμε πως είναι τα ακόλουθα:

1. Ο προγραμματικός μας λόγος συμπίπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάτι που ευνοεί τη διαδικασία της σύγκλισης. Ακόμα και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση διαφορετικών θεμάτων, όπου ένας από τους δύο δεν έχει ιδιαίτερη άποψη και εμπειρία την έχει ο άλλος. Αυτό σημαίνει πως αλληλοσυμπληρωνόμαστε θεματικά δημιουργώντας -πάντα κατά την άποψή μας- ένα σοβαρό και ποιοτικό σύνολο.

2. Θεωρούμε πως δεν έχουμε δεσμεύσεις, κινούμαστε έξω και μακριά από κομματικές ή άλλου είδους επιρροές.

3. Πιστεύουμε πως υπήρξαμε σε σημαντικό βαθμό αποτελεσματικοί στην πορεία μας σε αυτοδιοικητικά δρώμενα, σε διαφορετικές περιόδους και από διαφορετικές θέσεις.

4. Οι Ομάδες μας στήριξαν και στηρίζουν την απόφασή μας, κάτι που επιπλέον δείχνει ότι η συνεργασία μας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και με αμιγώς ποιοτικά χαρακτηριστικά.

5. Αναγνωρίζουμε και οι δυο την αναγκαιότητα διάθεσης ευρύτερων συγκλίσεων και εξαιτίας του ότι αυτές είναι απαραίτητες λόγω του «Κλεισθένη». Επίσης, πιστεύουμε ότι εάν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικά πράγματα για το Δήμο μας, πρέπει να ξεκινήσουμε με μια συναινετική διάθεση. Πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι και έπειτα όλοι οι άλλοι. Παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς και κάθε διάθεση παραγοντισμού.
Όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε η κοινή αντίληψη που έχουμε στα παραπάνω είναι τα βασικά κριτήρια τα οποία μας έκαναν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Και πιστεύουμε πως η προσπάθειά μας ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές. Η παράταξή μας θα έχει ως επικεφαλής Υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων, τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη και βέβαια η κ. Ναυσικά (Νάνσυ) Αγγελάκη θα έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετεκλογικά.    

Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας!
Γρηγόρης Αρχοντάκης
Ναυσικά (Νάνσυ) Αγγελάκη