Τε. Μάι 8th, 2024

«Γαλάζια» πολυδιάσπαση στον δήμο Ευόσμου – Ποιοι περνάνε στον β΄ γύρο

«Γαλάζια» πολυδιάσπαση καταγράφεται στον ∆ήµο Κορδελιού-Ευόσµου, που είναι µετά τον κεντρικό δήµο ο µεγαλύτερος πληθυσµιακά δήµος του Νοµού Θεσσαλονίκης και θεωρείται «προπύργιο» της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Το «τιµόνι» στον συγκεκριµένο δήµο το έχει από τη δεκαετία του ’90 το σηµερινό κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που είχε στο πρόσωπο του πρώην δηµάρχου Παναγιώτη Αλεξανδρίδη έναν αυτοδιοικητικό ο οποίος διοικούσε επί τέσσερις θητείες χωρίς να λείπουν εσωτερικές διασπάσεις και «αντάρτικα». Παρ’ όλα αυτά, ο Αλεξανδρίδης διοίκησε µέχρι το 2002, ενώ µε την αποχώρησή του οι εσωτερικές έριδες φούντωσαν.

Το αποτέλεσµα; Κανείς δήµαρχος δεν µπόρεσε να επανεκλεγεί! Το 2006 εξελέγη ο ∆ηµήτρης Χατζηβρέττας και ήταν ο τελευταίος δήµαρχος Ευόσµου, καθώς από το 2010 και µετά ο δήµος διευρύνθηκε και µετονοµάστηκε σε Κορδελιού-Ευόσµου. Το 2010 κέρδισε ο Στάθης Λαφαζανίδης και το 2014 ο Πέτρος Σούλας. Ολοι µε τη στήριξη της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Εν έτει 2019, η πολυδιάσπαση στον χώρο της Νέας ∆ηµοκρατίας µεγάλωσε και πολλοί προβλέπουν ότι ούτε ο σηµερινός δήµαρχος, Πέτρος Σούλας, θα επανεκλεγεί. Από τους έξι συνολικά υποψηφίους, οι τέσσερις προέρχονται από τον χώρο της Ν.∆. Ο σηµερινός δήµαρχος, Πέτρος Σούλας, ο Γιάννης Καµαρινός, που «έρχεται» από την εποχή του Αλεξανδρίδη, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος (παλιός αντιδήµαρχος, που πέρασε από την παράταξη Σούλα) και ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, που έχει συνενώσει κοµµάτι της παράταξης του Λαφαζανίδη καθώς και του Κώστα Σωτηράκη, ο οποίος στις προηγούµενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014 στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Με τους 3 από τους 4 (Σούλας, Καµαρινός και Μανδαλιανός) να εµφανίζονται ως οι πιο ισχυροί. Ακόµη, υποψήφιοι είναι ο Αθανάσιος Κοκκονάς από το ΚΚΕ και ο Νίκος Ζυγάς που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει ελπίδες να πλασαριστεί σε καλή θέση. Η ∆ιοικούσα της Νέας ∆ηµοκρατίας Θεσσαλονίκης δεν έχει κλείσει το «µάτι» σε κανέναν. Απλώς, αυτό που ελπίζουν οι υψηλόβαθµοι «γαλάζιοι» είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο ένας από τους τέσσερις προερχόµενους από τη Νέα ∆ηµοκρατία υποψηφίους.