Πε. Απρ 25th, 2024

«Θολό» το πολιτικό τοπίο για τον δήμο Χαλανδρίου

Σε κινούμενη άμμο προσομοιάζει το πολιτικό τοπίο στον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς είναι από τις ελάχιστες περιοχές όπου παρατηρείται κατακερματισμός όλων των δημοτικών παρατάξεων, με εκείνη του ΚΚΕ να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, προερχόμενος από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και συγγενής ιδεολογικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιμετωπίζει μία διάσπαση από τα αριστερά του, με το δίδυμο Μάζη – Καλομοίρη να φημολογείται ότι ετοιμάζει συνδυασμό, καθώς μαζί με ακόμα τέσσερις δημοτικούς συμβούλους έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η πλευρά της Ν.Δ., καθώς, εκτός από τον πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση, την υποψηφιότητά τους για τον δημαρχιακό θώκο έχουν ανακοινώσει ο Π. Βάσσιος και ο Μ. Κρανίδης, αμφότεροι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι προς το παρόν δεν δείχνουν διάθεση να κάνουν πίσω και να συμπορευτούν.

Από το Κίνημα Αλλαγής ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ο Γ. Θωμάς, αλλά διατεθειμένοι να κατεβάσουν συνδυασμό εμφανίζονται τόσο ο Αγγ. Νταβίας όσο και ο Στ. Ανδρεόπουλος, υποψήφιοι σε παλαιότερες αναμετρήσεις.

Ενα μεγάλο ερωτηματικό βρίσκεται δίπλα στο όνομα του Γ. Λαδόπουλου, ο οποίος ήταν υποψήφιος το 2014, αλλά έχει δεχθεί προσέγγιση από την πλευρά του νυν δημάρχου, Σίμου Ρούσσου.

Σταθερή αξία για τα δημοτικά δρώμενα του δήμου των βορείων προαστίων είναι η υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ, Λούλα Καρατζα