Κυ. Απρ 14th, 2024

Με ιδιαίτερη δυναμική η επιστροφή του Κώστα Ασκούνη στον δήμο Καλλιθέας

Μεγάλη ανατροπή διαφαίνεται στον δήμο Καλλιθέας με τη δυναμική επιστροφή του βετεράνου της Αυτοδιοίκησης, όπως τον αποκαλούν έμπειροι παράγοντες της περιοχής, Κώστα Ασκούνη, στην ενεργό πολιτική σκηνή.

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το kalpi19.gr, ο επί τέσσερεις θητείες δήμαρχος Καλλιθέας και ομολογουμένως ένα από τα πιο πετυχημένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, μπαίνει δυναμικά στην «κούρσα» για τον δήμο Καλλιθέας, δημιουργώντας αναταράξεις στα αντίπαλα «στρατόπεδα».

Όπως δήλωσε ο πρώην δήμαρχος στην απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον οδήγησε η παρότρυνση δεκάδων συνδημοτών του: «Η ώρα των αποφάσεων ήρθε. Πολλοί συμπολίτες μας βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο μας μου ζήτησαν να είμαι επικεφαλής μιας νέας Δημοτικής Πρωτοβουλίας που θα “πιάσει” το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από εκεί που κόπηκε πριν πέντε χρόνια.

Λέω λοιπόν πως θα είμαι παρών ξανά. Επέλεξα να δώσω την προσωπική μου μάχη με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους τόσα χρόνια.»

Ο πρώην δήμαρχος κατέρχεται στην «μάχη» της 26ης Μαΐου έχοντας ήδη εξασφαλίσει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο η βασική του επιδίωξη είναι να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό και μοντέρνο ψηφοδέλτιο.

Στόχος του είναι να στελεχώσει τον συνδυασμό του με παλιούς του συνεργάτες από τα χρόνια που ήταν δήμαρχος, οι οποίοι διαθέτουν πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία και είναι άριστοι γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας του δήμου. Ωστόσο ο κ. Ασκούνης πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις με νέους της περιοχής, με πλούσια βιογραφικά και συνεπή πορεία στον επαγγελματικό τους βίο, οι οποίοι έχουν φρέσκες ιδέες για τον δήμο και διάθεση να προσφέρουν για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Καλλιθέας.

Για την ιστορία ο Κώστας Ασκούνης εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας από το 1986, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος, θέση που διατηρεί μέχρι το 2010 σημειώνοντας υψηλά ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δημοφιλής δημάρχους της χώρας.

Πάντως η επιστροφή του Κώστα Ασκούνη στα πράγματα, σε συνδυασμό με την αυτοδιοικητική του πορεία μέχρι σήμερα δημιουργούν «πονοκέφαλο» στους έτερους υποψηφίους.