Σα. Απρ 20th, 2024

Υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου ο Γιάννης Κέντρης

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Χαϊδαρίου ανακοίνωσε, με ανοιχτή επιστολή που κυκλοφόρησε χθες, ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, Γιάννης Κέντρης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς θα δώσει την «μάχη» της 26ης Μαΐου με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής παράταξης, που αποτελεί την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Χαϊδαριώτισσες , Χαϊδαριώτες,

Απευθύνομαι σε όλες και όλους σας για να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου ότι θα είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές , τον Μάιο 2019.

Η αγάπη μου για την πόλη που γεννήθηκα και μεγαλώνω μαζί με την σύζυγο και τα πέντε παιδιά μας , το σταθερό ενδιαφέρον μου για το παρόν και το μέλλον του Χαϊδαρίου , η Αυτοδιοικητική μου πορεία και δραστηριότητα και ταυτόχρονα η σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης και αδιαφορίας που βιώνει η πόλη μας , λειτούργησαν ως καταλύτες , που σε συνδυασμό με την παρότρυνση και στήριξη πολλών και καλών φίλων και συναγωνιστών , προσμέτρησαν στην τελική μου απόφαση.

Γιατί η φθίνουσα πορεία που καταγράφει καθημερινά η πόλη μας και τα εμφανή πλέον γνωρίσματα της λειτουργικής και αισθητικής της αποσύνθεσης , επιβάλλεται να αναστραφούν.

Η καθαριότητα , το κυκλοφοριακό, το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών, οι κοινωνικές δομές , οι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας , οι νέες και οι νέοι της πόλης μας , η τοπική αγορά και επιχειρηματικότητα , αποτελούν κομβικά ζητήματα που , αντί να απασχολούν την απερχόμενη δημοτική διοίκηση , την αφήνουν παγερά αδιάφορη , ενώ αναδεικνύεται ανίκανη να τα διαχειριστεί , εξαντλώντας όμως την δυναμική της , σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό ,στην υπεράσπιση του ιδεολογικού και κομματικού καθήκοντος.

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας κοιτώ στα μάτια και δηλώνω με παρρησία αλλά και αποφασιστικότητα , ότι θα εργαστώ μαζί με άξιους συμπολίτες μας για να βγάλουμε το Χαϊδάρι από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει . Να θέσουμε τέρμα στην εγκατάλειψη, την περιχαράκωση, σε κομματικού τύπου αντιλήψεις και πρακτικές .

Να δουλέψουμε συντεταγμένα για την Αναγέννηση της πόλης μας .

Να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική πορεία ανάπτυξης και προόδου για το Χαϊδάρι.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στην μέχρι τώρα πορεία μου, ποτέ δεν απέκρυψα την πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα.

Ανήκω στη μεγάλη Φιλελεύθερη Δημοκρατική παράταξη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το δημιουργικό της αποτύπωμα στη νεώτερη μεταπολιτευτική Ιστορία της Πατρίδας μας και στη βάση αυτών των αρχών και αξιών , θα δώσω την «μάχη» των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Σε όλη την Αυτοδιοικητική μου πορεία και συγκεκριμένα την περίοδο 2007 – 2013 από την θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, σταθερή , καθημερινή και ολόπλευρη υπήρξε η δράση μου για ένα Χαϊδάρι καθαρό και όμορφο , φροντίζοντας μαζί με τους εργαζόμενους για την υψηλού επιπέδου λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας .

Σε όλη αυτή την πορεία , δεν ξεχώρισα κανέναν συμπολίτη μου με βάση την πολιτική, ιδεολογική και κομματική του προτίμηση . Τους αντιμετώπισα όλους με σεβασμό , με τα ίδια μέτρα και σταθμά, χωρίς διακρίσεις , κοιτώντας τους στα μάτια, λειτουργώντας με γνώμονα τις ανάγκες τους και το συμφέρον της πόλης.

Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Φίλες και Φίλοι ,

Με αφορμή αυτή την επικοινωνία μας , απευθύνω πρόσκληση ενότητας και αγώνα σε κάθε συναγωνιστή και συναγωνίστρια από την οικογένεια της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής μας παράταξης, για να δώσουμε μαζί , συντεταγμένα και με όρους Νίκης την επόμενη Αυτοδιοικητική «μάχη» .

Ταυτόχρονα , καλώ κάθε ανένταχτο συμπολίτη μου , ανεξάρτητα της πολιτικής και ιδεολογικής του αναφοράς και προέλευσης , να ενώσει τις δυνάμεις του στην συλλογική προσπάθεια για να προχωρήσουμε μαζί , σταθερά και αξιόπιστα στην δημιουργική πορεία για να βάλουμε το Χαϊδάρι στον δρόμο της ανάπτυξης και της ποιοτικής προοπτικής.

Όλοι μαζί Μπορούμε. Κανείς δεν περισσεύει .Για την Αναγέννηση της πόλης μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Κέντρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου