Πα. Απρ 19th, 2024

Η «μάχη» για τη διαδοχή του Διονύση Χατζηδάκη στο Παλαιό Φάληρο

Αποφασισμένος να διεκδικήσει μία θέση στην επόμενη Βουλή φαίνεται πως είναι πλέον ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Ο ίδιος, μετά από συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα μετά από τέσσερις τετραετίες στην δημαρχία όπου μάλιστα εξελέγη την τελευταία φορά, το 2014, με το απίστευτο 66% από τον πρώτο γύρο αφήνοντας τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση με ποσοστό περίπου 12%.

Οι επίδοξοι διάδοχοι του νυν δημάρχου είναι μέχρι στιγμή τρείς αν και μόνο ένας το έχει δηλώσει δημοσίως. Πρόκειται για τον Ανδρέα Δούμα ο οποίος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 1986 και δύο φορές στην παρελθόν διεκδίκησε την δημαρχία με «γαλάζιο αντάρτικο» ψηφοδέλτιο συγκεντρώνοντας ποσοστά που κινήθηκαν στον πρώτο γύρο στο 6 με 8%.

Ο έτερος υποψήφιος, Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος είναι αντιδήμαρχος και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του, θεωρείται βέβαιο πως μόλις ο Διονύσης Χατζηδάκης διευκρινίσει πως σκοπεύει να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αυτός θα προχωρήσει ανακοινώνοντας ότι θα διεκδικήσει την δημαρχία.

Γύρω του αναμένεται να συσπειρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους. Άλλωστε στις τελευταίες εκλογές εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος στηριζόμενος όχι μόνο σε κομματικές δυνάμεις.

Πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα της Βίκυς Ανδρικοπούλου που επίσης είναι αντιδήμαρχος. Το μειονέκτημα της είναι πως δεν προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι άλλοι δύο και θα είναι δύσκολο να αντιπαρατεθεί μαζί τους.

Ενδεχομένως να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα ωστόσο κομβικό σημείο αποτελεί το που θα δώσει την στήριξη του ο Διονύσης Χατζηδάκης. Το πιο πιθανό πάντως είναι με διακριτικό ή και με πιο ευθύ τρόπο να ενισχύσει την υποψηφιότητα Φωστηρόπουλου, κάτι που αν συμβεί του δίνει μεγάλο προβάδισμα.