Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

Παρουσίασε τον συνδυασμό του για τον δήμο Κηφισιάς ο Νίκος Χιωτάκης

Την Κυριακή 17/2/19 σε μια κατάμεστη αίθουσα με πάνω από 1.500 φίλους και υποστηρικτές, ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης παρουσίασε τους πρώτους 51 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια στις τρεις δημοτικές ενότητες και στα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια των τοπικών Συμβουλίων.

Παράλληλα ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητας του συνδυασμού του με κεντρικό σύνθημα “Ξεκινάμε”. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν είναι πολίτες με θητεία στα Δημοτικά Συμβούλια και σημαντική πολιτική, κοινωνική κι επιστημονική δράση στα κοινά των βορείων προαστίων. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι μεταξύ αυτών είναι και πολλοί νέοι που εκτίθενται για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.

Μιλώντας για την στάση που θα κρατήσει κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης είπε χαρακτηριστικά: “Θα επιδιώξω αυτές οι εκλογές να διεξαχθούν με καθαρούς όρους. Με πολιτικό πολιτισμό. Με θετικό πολιτικό λόγο κι όχι με λάσπη. Στη βάση προγραμματικών εξαγγελιών. Με αντικειμενική αξιολόγηση της κάθε υποψηφιότητας. Με βάση τα πεπραγμένα και την προσφορά του καθενός μας κι όχι με ψέματα και συκοφαντίες. Για να μην γίνει κανόνας στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου μας η μαύρη προπαγάνδα.”

Σε μια νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πάρα πολλές αρμοδιότητες αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για έργα και πρωτοβουλίες με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η εμπειρία, οι επαφές και η γνώση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποτελούν μονόδρομο.

“Τα προάστιά μας, η Νέα Ερυθραία, η Εκάλη και η Κηφισιά, οι  τόποι μας,  χρειάζονται μια ικανή κι αποτελεσματική ηγεσία. Καταρτισμένη, με εμπειρία διοίκησης, με παραστάσεις και γνώση καλών διεθνών πρακτικών. Χρειάζεται και ισχυρή ομάδα υποψηφίων και συνεργατών. Το νέο περιβάλλον που δημιουργεί στην αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του νόμου “Κλεισθένης” , οι αλλαγές που φέρνει στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων, δημιουργεί νέα δεδομένα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χιώτακης.

Ο Νίκος Χιώτακης είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ ΠΕΤΑ, η οποία έχει κύριο μέτοχο την ΚΕΔΕ. Συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία της Επιτροπής των Περιφερειών (Comitee of Regions) του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) από τον Οκτώβριο του 2014. Συμμετείχε, για πρώτη φορά, στις Δημοτικές Εκλογές το 1998 και εκλέχτηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.

Εξελέγη πρώτη φορά Δήμαρχος Κηφισιάς στις Δημοτικές εκλογές του 2002  και επανεξελέγη στις εκλογές του του 2006 και του 2010 στο νέο “Καλλικρατικό” Δήμο Κηφισιάς, με τις δημοτικές ενότητες Εκάλης, Νέας Ερυθραίας Κηφισιάς.

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

17 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

18 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

18 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

18 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

19 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

19 ώρες ago