Πα. Απρ 26th, 2024

Βραβεύθηκε για τρίτη φορά η υποψήφια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Βίκυ Ανδρικοπούλου

Στο σύντομο διάστημα των 2 τελευταίων ετών, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Βίκυ Ανδρικοπούλου που πρωταγωνιστεί επί 25 χρόνια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Π. Φαλήρου, κατάφερε να φέρει, 3 διακρίσεις που συνοδεύονται από 3 βραβεία.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν δράσεις του «Πράσινου Πατριάρχη» κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αντιδημάρχου Πρασίνου Βίκυς Ανδρικοπούλου σε ενιαίο έντυπο, το οποίο τελεί υπό την έγκρισή του. Προκύπτει η συστηματική προσπάθεια αφύπνισης σε οικολογικά θέματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και οι εργώδεις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της Βίκυς Ανδρικοπούλου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με τα βραβεία:

Το 1ο βραβείο  κατέκτησε ο Δήμος Π. Φαλήρου και συγκεκριμένα με φάκελο που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου τον Μάρτιο του 2018.

Το βραβείο GREEK GREEN AWARDS 2018 στην

Κατηγορία: Βιοποικιλότητα. ΒΡΑΒΕΙΟ: Επιτυχημένου Μοντέλου Προστασίας και Ανάδειξης Της Βιοποικιλότητας, συνδιοργάνωση για των φορέων ΚΕΔΕ και ΤΕΕ.

Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά στη δημιουργία και λειτουργία του Βοτανόκηπου που βρίσκεται στο Πάρκο Φλοίσβου. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε ραγδαία και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές σχολείων του Π. Φαλήρου και ευρύτερων περιοχών.

Το 2ο βραβείο αφορά στη Κατηγορία: GOLDBEST CITY AWARDS 2018 ΒΡΑΒΕΙΟ: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Κουνουπιών – Δράσεις Αντιμετώπισης και Μελέτες Προστασίας Δημοτών Από Έκτακτα Περιστατικά, συνδιοργάνωση ΚΕΔΕ.

Να σημειωθεί ότι το Π. Φάληρο είναι μία επιβαρημένη περιοχή με το ρέμα της Πικροδάφνης να διασχίζει κάθετα τη πόλη σε μεγάλη χιλιομετρική έκταση.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εφαρμόστηκε στη συνεργασία που εξασφάλισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και αποτελεί πλέον οδηγό για άλλους Δήμους.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Π. Φαλήρου και Υποψήφια Δήμαρχος Βίκυ Ανδρικοπούλου, στο πλαίσιο της 3ης Διεθνής Έκθεσης Verde Tec 2019, παρουσίασε συνολικά την ανάπλαση των 22 στρεμμάτων στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου, σε χώρο αναψυχής και ανάπαυλας. Ένα σύγχρονο και  εξελιγμένο πάρκο στον παραλιακό άξονα, γεγονός για το οποίο ο Δήμος Π. Φαλήρου κατέκτησε το 3ο βραβείο  στη Κατηγορία: Αστική Βιωσιμότητα II. Βραβείο Πράσινο και Αστική Ανάπλαση με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συνδιοργάνωση των φορέων ΚΕΔΕ και ΤΕΕ.

Η ανάπλαση αφορούσε υποβαθμισμένη περιοχή έκτασης 22 στρεμμάτων όπου υπήρχε ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, μπαζών και ογκωδών αντικειμένων. Καύση ξύλων, ελαστικών και καλωδίων με αποτέλεσμα η περιοχή να μην είναι προσβάσιμη.

Μετά την ανάπλαση αναδείχθηκε πλήρως το Μεταβυζαντινό μονόκλιτο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στη περιοχή Τροκαντερό.

Μεταξύ άλλων, έγινε πλήρης εξυγίανση του εδάφους έκτασης 22 στρεμμάτων. Καλύφθηκαν 13 στρέμματα με χλοοτάπητα. Φυτεύτηκαν 3.000 θάμνοι εδαφοκάλυψης και 2.500 υψηλοί θάμνοι, ενώ τοποθετήθηκαν 32 αυτόνομα καθιστικά και ενιαίο καθιστικό θεατράκι συνολικού μήκους 77 μέτρων. Δημιουργήθηκαν χωμάτινοι διάδρομοι περιπάτου, σταθεροποιημένοι με θηραϊκή γη, επιφάνειας 2.200 τ. μ.

Η πολυετής συνεργασία της Υποψηφίας Δημάρχου Βίκυς Ανδρικοπούλου με τον νυν Δήμαρχο και Υποψήφιο Βουλευτή στον Νότιο Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος διαμόρφωσε σε καθοριστικό βαθμό την εικόνα της πόλης του Π. Φαλήρου, δημιουργεί εγγυημένο αποτέλεσμα για το μέλλον της πόλης.