Πα. Μαρ 29th, 2024

«Αρένα» πολλών ο δήμος Μεγαρέων – Όλο το παρασκήνιο

Επανάληψη του προεκλογικού σκηνικού του 2014 αναµένεται να έχουµε στον ∆ήµο Μεγαρέων.

Ο νυν δήµαρχος, Γρηγόρης Σταµούλης, διεκδικεί την επανεκλογή του στον δηµαρχιακό θώκο ως ανεξάρτητος -όπως και στις προηγούµενες εκλογές-, έχοντας, όµως, τη φυσική φθορά που υπέστη η παράταξή του από τη διαχείριση της προηγούµενης πενταετίας. Η µεγάλη ανατροπή έρχεται από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς η εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην δηµάρχου Γιάννη Μαρινάκη φαίνεται ότι ανακατεύει την «τράπουλα».

Παρότι οι κακές γλώσσες ήθελαν τον πρώην δήµαρχο µετά την ήττα του 2014 να κλείνει το κεφάλαιο της πορείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οµάδα του να έχει ήδη αρχίσει τις διεργασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του, ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια περί απόσυρσής του, ανακοινώνοντας την απόφασή του να επαναδιεκδικήσει το αξίωµα του δηµάρχου, µε την παράταξη «Μέγαρα – Ν. Πέραµος, Νέο Ξεκίνηµα».

Ωστόσο, τα πράγµατα δεν διαγράφονται ρόδινα για τον πρώην δήµαρχο, καθώς στην προεκλογική «αρένα» θα κατέλθει ως υποψήφιος δήµαρχος ο έµπειρος αυτοδιοικητικός και µέχρι πρότινος µέλος της παράταξης Μαρινάκη, Κλεάνθης Βαρελάς. Αλλη µία υποψηφιότητα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς είναι αυτή του Αγγελου Μακρυγιάννη, ο οποίος, µετά τη µακρά πορεία του στη Ν.∆. και ένα πέρασµα από τους ΑΝ.ΕΛ., ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον ∆ήµο Μεγαρέων, ωστόσο η υποψηφιότητά του δεν δείχνει να έχει τα επιθυµητά αποτελέσµατα.

Την ίδια στιγµή, η φηµολογούµενη υποψηφιότητα του δηµοτικού συµβούλου και προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Σωτήρη Πιλίλη, δείχνει να «ναυάγησε» χάριν της ενότητας της παράταξης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, µε σαφείς αιχµές κατά των έτερων «γαλάζιων» υποψηφίων.

Παράλληλα, το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη, ανακοινώνοντας στήριξη στην υποψηφιότητα του Γιώργου Μπερδελή. Υποψήφιος θα είναι και ο Βασίλης Χατζόπουλος, ο οποίος έχει στήσει γέφυρες συνεργασίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ συνεχίζει µε τον Αντώνη Χοροζάνη.