Πα. Απρ 19th, 2024

Κεντροαριστερός παρασκηνιακός πόλεμος με φόντο τον δήμο Νέας Ιωνίας

Ένας υπόγειος παρασκηνιακός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στον δήμο Νέας Ιωνίας, με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους δημάρχους Παναγιώτη Μανούρη και Δέσποινα Θωμαϊδου, που μάχονται για το ποιος εκφράζει καλύτερα τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Μανούρης μπορεί να έχει πάρει το χρίσμα τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και της ΝΔ, ωστόσο, στο πλευρό της Δέσποινας Θωμαϊδου βρίσκονται αρκετά τοπικά και κεντρικά στελέχη του χώρου, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Κώστας Κουλούρης, ο οποίος μετέχει στον συνδυασμό της και συσπειρώνει γύρω του αρκετά μέλη και φίλους του κόμματος.

Η πλευρά Θωμαϊδου καταλογίζει στον Παναγιώτη Μανούρη ότι επιχειρεί να ψαρεύει σε θολά νερά και πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει στον δήμο ενώ, με αφορμή τη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του, θέτουν μετ’ επιτάσεως ένα ευρύτερο ερώτημα. «Ο κ. Μανούρης είναι στον δήμο με τις Κεντροαριστερές δυνάμεις ή τη ΝΔ;»

«Και με τους δύο δεν γίνεται», τονίζουν τα ίδια στελέχη, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο Παναγιώτης Μανούρης, πρώτα πήρε χρίσμα από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ και μετά από το ΚΙΝΑΛ.