ΑΤΤΙΚΗΣ

Έντονη δραστηριότητα από τον αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης Γιώργο Κρικρή – Η εκδήλωση που συζητήθηκε

Είναι από τα πρόσωπα της νέας γενιάς με έντονη κινητικότητα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιώντας πρωτότυπες εκδηλώσεις, δουλεύοντας αδιάκοπα ενόψει και των αυτοδιοικητικών του Μαΐου. Ο λόγος για τον νεαρό αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νέας Σμύρνης, Γιώργο Κρικρή που κάνει αξιόλογο έργο, στο πλευρό του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, όπως σχολιάζουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στην αίθουσα Andrea Puccio του Ευγενιδείου Ιδρύματος, συζήτηση με θέμα «Πλαστικά μιας χρήσης: η επόμενη μέρα», που διοργάνωσε ο Γιώργος Κρικρής.

Τα πλαστικά μιας χρήσης αποτελούν ένα από τα κυριότερα αίτια της περιβαλλοντικής ρύπανσης διεθνώς. Στη χώρα μας, η υπερβολική και άκριτη χρήση τους, η έλλειψη νοοτροπίας επαναχρησιμοποίησης καθώς και οι χαμηλοί ρυθμοί ανακύκλωσης εντείνουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η διόγκωση του προβλήματος σε όλον τον κόσμο έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με επίδραση και στην εθνική νομοθεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νέας Σμύρνης, πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση του ζητήματος των πλαστικών μιας χρήσης, ανοίγει τον διάλογο σε συνεργασία με φορείς από τον επιστημονικό χώρο, τη βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών, στοχεύοντας να συμβάλλει στη λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος και στην ευαισθητοποίηση ενός σημαντικού αριθμού πολιτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κρικρής «Έχουμε βάλει στόχο έναν σύγχρονο κανονισμό καθαριότητας για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και να δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις που ανακυκλώνουν». Ο κ. Γιώργος Καζαντζόπουλος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ομάδας για τον Κόσμο και Υπεύθυνος για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας επισήμανε πως «Η λύση για τα πλαστικά μιας χρήσης δεν είναι μια. Είναι μια πρόκληση που μας αφορά όλους και τον καθένα ξεχωριστά στο δικό του κομμάτι. Είμαστε όλοι κομμάτι της λύσης». Η Χριστίνα Κονταξή, έμπειρο περιβαλλοντικό στέλεχος, μέλος του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον σχολίασε πως στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης. Μας λείπουν εργοστάσια ανακύκλωσης στην Ελλάδα». Η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ Λασκαρίδη, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η υπερβολική χρήση των πλαστικών είναι πολυεπίπεδο πρόβλημα και γι’ αυτό δεν μπορεί να λυθεί μονομερώς. Χρειάζεται συνέργεια από όλους, τον πολίτη, τη Βιομηχανία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. »

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

3 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

3 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

4 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

4 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

4 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

5 ώρες ago