Πε. Μαρ 28th, 2024

«Οργώνει» τον δυτικό Τομέα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Με τις βουλευτικές εκλογές να είναι πια θέμα χρόνου, σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιτελείς της ΝΔ, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, πάνω στην ενίσχυση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στις μεγάλες περιφέρειες της επικράτειας.

Ωστόσο, στον Δυτικό Τομέα της Αττικής η Πειραιώς προχωρά με αισιοδοξία στην «μάχη» της κάλπης, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβάζει στα «δύσκολα» δυτικά προάστια και ένα «βαρύ πυροβολικό» της παράταξης που δεν είναι άλλος από τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα.

 

Μετά το ομολογουμένως αξιόλογο έργο που προσέφερε στον δήμο Αιγάλεω «τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσουμε την εικόνα συνολικά της Δυτικής Αττικής» όπως δηλώνει ο ίδιος όταν ερωτάται για την απόφασή του να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της ΝΔ για τον Δυτικό Τομέα του λεκανοπεδίου, με έμπειρους της περιοχής να μιλούν για ένα κορυφαίο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άριστο γνώστη της ανθρωπογεωγραφίας της «γαλάζιας» παράταξης, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να δίνει εκλογικές «μάχες» και να τις κερδίζει.

Το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος μάλιστα, αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία την ορθή κρίση της ΝΔ να τον «κατεβάσει» στο ψηφοδέλτιο, καθώς έχει ανεβάσει ρυθμούς, αυξάνοντας διαρκώς την δυναμική του στην Δυτική Αττική.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει πάλεψει για την επικράτηση των ιδεών και των αξιών της ΝΔ από όλους του χώρους, ενώ ποτέ δεν ξενά ότι το μεγάλο στοίχημα των επικείμενων εκλογών είναι η προσέγγιση της νεολαίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο ΤΕΙ Πειραιά, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, δηλώνοντας μάλιστα «μια φορά ΔΑΠίτης, για πάντα ΔΑΠίτης».

Ο ίδιος πραγματοποιεί συνεχείς επαφές με εκπροσώπους των τοπικών επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων, συζητώντας επίσης με τους κατοίκους της δυτικής Αττικής τα προβλήματα στους δρόμους και στα καφενεία της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήδη από το 1992, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογέςτου 2002 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Αιγάλεω, αξίωμα που διατήρησε με εντυπωσιακά ποσοστά μέχρι το 2010. Το 2012, ανέλαβε χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ενώ από το 2016 είναι πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).