Πα. Μαρ 29th, 2024

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην ΟΝΝΕΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι επιτελείς τους δουλεύουν επισταμένως την συγκρότηση των συνδυασμών τους, με στόχο να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους με καταξιωμένα πρόσωπα που διαθέτουν ισχυρό έρεισμα στην τοπική κοινωνία.

Σ’ αυτό το πνεύμα οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι επιδιώκουν να εντάξουν στις παρατάξεις τους πρόσωπα από την Νεολαία που συνδυάζουν πλούσια βιογραφικά και καινοτόμες ιδέες.

Τι συμβαίνει όμως όταν στελέχη της ΟΝΝΕΔ κατέρχονται στη «μάχη» του σταυρού σε αντίπαλα ψηφοδέλτια;

Ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπου δύο στελέχη της τοπικής ΟΝΝΕΔ κατέρχονται στις επικείμενες εκλογές σε ψηφοδέλτια αντίπαλων δημοτικών παρατάξεων.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας Γιώργο Λυτρίβη, ο οποίος θα διεκδικήσει μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο στο πλευρό του νυν δημάρχου Παναγιώτη Μαντά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βόρειας Κυνουρίας Κωνσταντίνο Λέγκουρδα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον συνδυασμό του έτερου διεκδικητή Γιώργου Καμπύλη.

Οι σχέσεις πάντως των δύο ΟΝΝΕΔιτών μαθαίνουμε ότι είναι καλές, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η καλλιέργεια «εμφυλιοπολεμικού» κλίματος όσο διανύουμε τον δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου.