Τρ. Απρ 23rd, 2024

Το σκέφτεται ο Νίκος Νικολόπουλος για τον δήμο Πατρέων

Στα σενάρια για την πιθανή κάθοδό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, απαντά ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με εκδήλωση για τις δημοτικές εκλογές η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, όπου δήλωσε παρών για τον δήμο Πατρέων.

Συγκεκριμένα ο Αχαιός βουλευτής ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ενώ αναφορικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του τόνισε: «Αν είναι να σώσουμε την Πάτρα από τη μιζέρια και από τη σταλινική, σκοταδιστική «οπισθοδρομική κομπανία» του Δήμου, ας μην γίνει πραγματικότητα το δικό μου όνειρο. Αν πάλι με θέλετε μπροστάρη, έτοιμος είμαι και αρματωμένος».

Οι απανωτές δηλώσεις και άρθρα που είτε «φωτογραφίζουν» , είτε αναφέρουν ευθέως το όνομα του αχαιού βουλευτή, ως λύση για τον δήμο της Πάτρας, έχουν προκαλέσει συζητήσεις για τις μελλοντικές πολιτικές κινήσεις του.

Τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σφοδρή αντιπαράθεσή του με τον νυν δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, αναφορικά με το σπίτι του στα Αραχωβίτικα, που είχε σαν αποτέλεσμα να εμπλακεί στο θέμα και ο Δημήτρης Κουτσούπας.

Συγκεκριμένα ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας, προ καιρού, στην Πάτρα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Νίκο Νικολόπουλο, κάνοντας λόγο για «κανίβαλους και νεκρόφιους του αντικομμουνισμού που επιτίθενται στον Πελετίδη».

Συνέχεια, ωστόσο, δεν είχε η κόντρα και όλοι θεώρησαν πως απομακρύνεται ο στόχος του κ. Νικολόπουλου για την υποψηφιότητα. Όμως τις τελευταίες ημέρες αρχικά από τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Θεόδωρο Κανελλόπουλο, που με ανακοίνωσή του θεωρούσε καταλληλότερο υποψήφιο για την ευρύτερη φιλελεύθερη παράταξη τον αχαιό πολιτικό και στην συνέχεια από τον επιμελητηριακό σύμβουλο, επιχειρηματία Αντώνη Κουνάβη, που «φωτογράφιζε» σε άρθρο του τον Νίκο Νικολόπουλο, αλλά και τον Γιώργο Τσιμέκα, Γ.Γ. της Ομοσπ. Βιομ. Εργατ/κων Σωματείων (Ο.Β.Ε.Σ.), και μέλους του Δ.Σ. του Ε.Κ. Πάτρας το ζήτημα επανέρχεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Νικολόπουλος  έχει πλούσια αυτοδιοικητική εμεπιρία καθώς το 1986 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Κωνσταντίνου Γούδα και είχε εκλεγεί μάλιστα πρώτος σε ψήφους, ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος, χωρίς να τα καταφέρει, απέναντι στον Ανδρέα Καράβολα.

Αναμένονται εξελίξεις…