Πα. Μαρ 29th, 2024

Παραπέμπεται σε δίκη ο Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενος να δικαστεί για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη παραπέμπεται ο πρώην περιφερειάρχης και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί για προτροπή σε τέλεση αδικήματος – εν προκειμένω την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, πέρσι το Μάιο, στη Θεσσαλονίκη- ενώ άλλα έντεκα άτομα παραπέμπονται μαζί του με τις κατηγορίες, κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, λόγω και έργω εξύβριση και για φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπεται καθώς δηλώσεις που έκανε ελάχιστα λεπτά πριν την επίθεση κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για να εκδηλωθεί η επίθεση.
Ο κ.Ψωμιάδης υποστηρίζει από την πλευρά του ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκίνησε κανέναν και ότι εκείνος στις δηλώσεις του διατύπωσε πολιτικές του θέσεις.
Η επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη είχε γίνει στις 19 Μαϊου πέρσι, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις δηλώσεις του για τις οποίες τώρα καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη είχε χαρακτηρίσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «πολιτική χολέρα που πούλησε τη Μακεδονία».