Σα. Απρ 20th, 2024

Ενωτικό κάλεσμα Καραμανλή: Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Mήνυμα ενότητας και συστράτευσης ενόψει των επικείμενων εκλογών έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις η σημερινή παρουσία και ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σε εκδήλωση της Διοικούσας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε όλους τους αντιπάλους της παράταξης και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία.

«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στον δημόσιο βίο 45 χρόνια. Στον μισό αυτό αιώνα που έχει περάσει άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο: άλλαξαν κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα» ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Η παράταξή μας όμως παραμένει ο κύριος πυλώνας του δημόσιου βίου και τώρα είμαστε στο κατώφλι μίας μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών. Έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως οι ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατίαιδρύθηκε για να τους εξυπηρετεί πέρα και πάνω από κομματικά πλαίσια» ενώ απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την πόλη μας σε αυτόν τον αγώνα».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Καραμανλής είπε πως «απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες για φόβο δεν μας πτοούν και θα επιστρέφονται στον αποστολέα». Τόνισε δε, ότι «πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον» και επισήμανε πως «εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».

Κληθείς να σχολιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Βουκουρέστι. «Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια. Ζούμε σε μία φάση όπου οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ σε μία περίοδο κρίσης και μνημονίων. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και το 1/3 του εθνικού εισοδήματος».

Για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης». Τόνισε δε, ότι «σας έλεγα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Με πολλούς από τα φοιτητικά χρόνια και τους αγώνες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Με άλλους από τις μάχες που δώσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες από τις μάχες μας για την Ελλάδα. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί σε καλούς και χαλεπούς καιρούς, σε νίκες και ήττες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και κατέληξε: «Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια που τα διαβήκαμε μαζί καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω ότι, όταν μπαίνουμε στη μάχη, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος και κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Τάσος Σπηλιόπουλος, ανέφερε πως «η Ελλάδα χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία». «Η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας την αλήθεια στον λαό και ο ηγέτης της Κώστας Καραμανλής, έφερε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ας αναλογιστούμε τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη σε μία χερσόνησο που βράζει, σε μία ήπειρο που αλλάζει», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «αυτή η παράταξη είναι που στήριξε κρατώντας ενωμένους και περήφανος τους Έλληνες την ώρα που τα παιδιά τους έφευγαν έξω».

Παράλληλα, προβλήθηκε ένα βίντεο με τοποθετήσεις όλων των πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας ενώ ακούστηκαν αναλυτικά τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα επικρατεί έντονη αισιοδοξία μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τα επιτελικά γαλάζια στελέχη να μιλούν για ξεκάθαρα μηνύματα του λαού της Βόρειας Ελλάδας στην κάλπη. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται και από τη σημερινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού που θα αποτελέσει ένα καθαρό μήνυμα υποστήριξης απέναντι στον αρχηγό της κεντροδεξιάς παράταξης, Κυριάκο Μητσοτάκη.