Πε. Μαρ 28th, 2024

Νίκη Ζέρβα με «νταμπλ σκορ» στον δήμο Θεσσαλονίκης

Με ξεκάθαρη διαφορά προηγείται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έναντι του συνοποψηφίου του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών, με ποσοστό ενσωμάτωσης 82,95% και καταμετρημένα τα 394 από τα 475 εκλογικά τμήματα, ο κ. Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» συγκεντρώνει ποσοστό 67,09%.

Ακολουθεί ο κ. Ταχιάος με ποσοστό 32,91%, ωστόσο ακόμη τα στοιχεία είναι σε πρότερο επίπεδο.

Το Exit Poll
Νωρίτερα, δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV έδινε το 67% των ψήφων στον κ. Ζέρβα έναντι μόλις 33% του κ. Ταχιάου.

Παρά τα υψηλά επίπεδα της αποχής, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φαίνεται ότι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Θεσσαλονίκης και να εκλεγεί δήμαρχος στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ευρήματα του exit poll, ο κ. Ζέρβας στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τις ψήφους όσων επέλεξαν την περασμένη Κυριακή τον Γιώργο Ορφανό (79,8% έναντι 20,2% για τον κ. Ταχιάο), αλλά και όσων είχαν επιλέξει την Κατερίνα Νοτοπούλου (95,7%).

Αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη στροφή των ψηφοφόρων του Σπ. Βούγια και του Π. Ψωμιάδη προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μόλις 1 στους 4 ψηφοφόρους των δύο προαναφερόμενων επέλεξε τον κ. Ταχιάο στον β’ γύρο.