Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υπόγειος πόλεμος στο ΚΙΝΑΛ με φόντο την έδρα στην Ά Θεσσαλονίκης

Ενας υπόγειος παρασκηνιακός «πόλεμος» ξεκίνησε στον χώρο της Κεντροαριστεράς της Θεσσαλονίκης με το που ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΙΝ. ΑΛ. στην πρώτη εκλογική περιφέρεια.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από το «Χριστός Ανέστη» η Φ. Γεννηματά ανακοίνωσε τα οκτώ πρώτα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στη 20μελή λίστα του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο ότι το ΚΙΝ. ΑΛ. θα εκλέξει σίγουρα μία έδρα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς δεν υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ποιοι συμπεριλαμβάνονται στην οκτάδα;

Οι βασικοί διεκδικητές της έδρας του ΚΙΝ.ΑΛ., που είναι οι πρώην βουλευτές Χάρης Καστανίδης και Γιάννης Μαγκριώτης, που δραστηριοποιούνταν σε πολλά επίπεδα, καθώς και ο αντιδήμαρχος Συκεών – Νεάπολης, Αντώνης Σαουλίδης, που το 2015 ήταν πρώτος επιλαχών βουλευτής πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τελευταίος δεν είναι στα ονόματα που ανακοινώθηκαν, καθώς ακούγεται ότι θα συμπεριληφθεί στο Επικρατείας.

Ακόμα, οι υπόλοιποι πέντε που ανακοινώθηκαν είναι ο Κώστας Αβραμίδης, η Κούλα Γιαννακίδου, η Σοφία Μουτίδου, ο Νίκος Ξυλούρης, που ήταν στο ψηφοδέλτιο και το 2015, και η Νικολέτα Σπυροπούλου. Η τριάδα Καστανίδη – Μαγκριώτη – Σαουλίδη είναι αυτή που θα διεκδικήσει την έδρα, αλλά ο δρόμος μέχρι εκεί είναι μακρύς και τα σενάρια πολλά.

Το ένα προβλέπει ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Φώφη Γεννηματά, οπότε όλα μπορεί να μετατραπούν σε ρουλέτα. Ακόμα, το ψηφοδέλτιο ενδέχεται να ενισχυθεί από υποψηφίους που συμμετέχουν στις εκλογές του Μαΐου και ενδέχεται να μην εκλεγούν, όπως ο Χρήστος Παπαστεργίου, αλλά και η ισχυρή Εύα Καϊλή, που διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την επανεκλογή της ως ευρωβουλευτή. Οπότε, όλα είναι ανοιχτά.

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

16 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

16 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

16 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

16 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

16 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

17 ώρες ago